Tempel (med Kvelertak-trommis) slipper album på Jansen Records

Tempel (med Kvelertak-trommis) slipper album på Jansen Records

På utkikk etter noen nye riff-guder til å herje øregangene dine? Da trenger du ikke se lenger enn Tempel fra Andebu. Dette rockete orkesteret ble dannet av Kvelertak-trommis Kjetil Gjermundrød og brødrene hans Espen og Inge, sammen med barndomsvenn Andreas Espolin Johnson. Nå slippes den egenutgitte debutplata på nytt over hele verden.

 

Selv om bandets musikk og visuelle profil kan gi inntrykk av en dyster og tungsinnet gjeng, presenterer Tempels konserter et energisk band som ikke tar seg selv for seriøst og som har bøtter av spilleglede. På scenen hedrer de egne forbilder og rockens storheter ved å vektlegge show så vel som musikalitet.

 

Det blir fort åpenbart at denne plata er metall som pokker, men den observante lytter vil gjenkjenne en drøss med sjangere og stiler; fra hardcore-vokal, black-metal-partier og thrash-brekk til melodisk shredding og classic rock-riffing. Tempel blander alt dette uanstrengt til sitt eget nevehyttende brygg, samtidig som de ikke legger skjul på inspirasjonen fra band som Hellacopters, Mastodon og Enslaved.

 

Etter å ha turnert Europa på kryss og tvers med Kvelertak har Tempel tilegnet seg nyttig konserterfaring og fått finpusset live-settet sitt til noe eksplosivt og severdig. Live har trommis Kjetil trukket seg grunnet sine forpliktelser med Kvelertak, og har overlevert trommestikkene til unge Jonas Usterud Rønningen, uten at det demper bandets trøkk én decibel.

 

Alle elskere av fjes-smeltende metall bør åpne øra, men Tempels musikk kan også appellere til fans av band så forskjellige som Guns ’N’ Roses, Thin Lizzy, Sibiir og selvfølgelig Kvelertak.

 

Tempel slippes på Jansen Records 22. mars, 2019.

 

 

 

 

tempel01.jpg