Gaahls WYRD slipper første smakebit fra debutalbumet

Gaahls WYRD slipper første smakebit fra debutalbumet

Gaahls WYRD slipper første smakebit fra debutalbumet «GastiR – Ghosts Invited»

Helt siden slutten av 90-tallet har Kristian Espedal også kjent som Gaahl vært en av de mest merkbare stemmene innen den norske og internasjonale ekstrem metal-scenen. Gjennom sitt virke i band som Trelldom, God Seed og Gorgoroth har han etablert seg som en særegen og visjonær vokalist med en formidlingsevne av stort format.

På tampen av 2015 samlet han sammen noen av den norske metal-scenens beste musikere og dannet bandet Gaahls WYRD. Gruppen som i dag består av Ole Walaunet (Sahg, God Seed), Frode Kilvik (Aeternus, Krakow) og Kevin Kvåle (Horizon Ablaze) har allerede rukket å gjennomføre flere Europa-turneer og spilt på flere av kontinentets største festivaler.

Gaahls WYRD signerte i fjor kontrakt med Season of Mist og Indie Recordings for utgivelsen av debutplaten «GastiR – Ghosts Invited» som kommer i slutten av Mai. En stor europaturné med Tribulation og Uada står for trappene i februar og mars og til sommeren blir det full festivalrunde.

Første smakebit, «Ghosts Invited», slippes 7. februar og gir deg en god pekepinn på hva man kan forvente av et album som skjeler like mye i retning David Bowie, Nick Cave og Judas Priest som til den tradisjonelle ekstrem metalen.

Gaahls WYRD er klar for Europa turne med Tribulation, Uada og Idle Hands på plakaten.

TURNEDATOER:
21 Feb – Hamburg (DE) Kronensaal
22 Feb – Essen (DE) Turock
23 Feb – Leper (BE) Concertzaal JOC Ieper
24 Feb – Utrecht (NL) Helling
25 Feb – London (UK) o2 Islington Academy
26 Feb – Paris (FR) Petit Bain
28 Feb – Munich (DE) Backstage
01 Mar – Winterthur (CH) Gaswerk
02 Mar – Vienna (AT) Viper Room
03 Mar – Prague (CZ) Nova Chmelnice
05 Mar – Poznan (PL) U Bazyla
06 Mar – Warschau (PL) Proxima
07 Mar – Berlin (DE) BiNuu
08 Mar – Dresden (DE) Reithalle
09 Mar – Weinheim (DE) Cafe Central
10 Mar – Leeuwarden (NL) Neushoorn

Bandmedlemmer:
Gaahl (Kristian Espedal) – Vokal
Lust Killman (Ole Walaunet) – Gitar
Eld (Frode Kilvik) – Bass
Spektre (Kevin Kvåle) – Trommer