DUM DUM BOYS på Rockefeller –

DUM DUM BOYS på Rockefeller –

 

 

Denne helgen er Slayer, en av thrash metallens " Fire store". og gjør sin etter eget utsagn siste konsert i Norge . Samtidig med dette er ett av norsk rocks "fire store" i Oslo og gjør 3 konserter på noget mindre Rockefeller scene. Da undertegnede var på Slayer konserten dagen før, så er denne anmeldelsen altså basert på den andre av tre konserter denne helgen. Dumdum Boys (Wannskrækk fra 1979 og frem til 1985) har holdt det gående siden 1985, og har stort sett bestått av den samme besetningen medlemmer hele tiden (med unntak av bassist Aslak Dørum som ble med i 1993), og har i dette tidsrommet utgitt ti plater. Torsdagen hadde visst bandet gått på scenen kl. 22, så jeg møtte opp i god tid denne kvelden, men nå var dette endelig fredag så bandet entret ikke scenen før presis kl. 23.

 Bandet har i disse dager en ny plate i sekken, og det er den de i hovedsak er på veien for å promotere i disse dagen. Platen heter "Armer og bein" og det er også låten "Lange dager" fra nevnte plate som åpner kveldens konserten. Nå har ikke jeg rukket å høre spesielt mye på denne siste platen, så jeg har ikke noe særlig forhold til de nye låtene. Derfor synes jeg også konserten begynner litt kjedelig , og ikke minst med en litt stiv og tilsynelatende uvanlig umotivert Prepple Houmb. Men allerede på de neste par låtene, bl.a klassikerne "Mitt hjertes trell" og "En vill en" synes jeg både Prebble og bandet begynte å slippe seg løs mer.

 Utover i set’et kommer også "Englefjes" og ""Krimm". Og etter hvert ryker nå også den karakteristiske stripete genseren til Prebble Houmb og han inntar sin sedvanlige Iggy Pop- positur på scena. Endelig føles det som en Dumdum Boys konsert!! Midtveis i konserten får vi en lengre tale fra gitarist Kjartan om trommis Sola’s spesielle forhold til rockefeller, uten at jeg egentlig helt fikk med meg essensen av hva det handlet om. Kveldens låter en en fin blanding drops av gammelt og nytt, og de fleste av bandets plater er godt representert utover set’et. Lyden er også god hele kvelden synes jeg, samme hvor i lokalet jeg står. Andre nye låter vi får i kveld er bl.a "Champagne på senga" og "Tilgi oss aldri". Men det er liten tvil om at stemningen stiger ett par hakk ekstra når låter som "Slave" , " Boom boom" og deres siste store hit "Enhjørning" fra 2006 spilles.

 Siste låt før ekstranummer er "Møkkamann" fra plata SUS. Etter en liten pause er det tid for singelen "Stjernesludd" før kvelden avsluttes med "Splitter pine" og "Metallic hvit". For mitt vedkommende var dette en perfekt kveld og ett gjensyn med ett ungdommelig band som var i store deler soundtracket til min barndom og ungdom på 80-90 tallet. Dumdum Boys ER Tv-serien "Borgen skole", Hubba Bubba og Ball genser for meg. Det var også ett stort innslag av menn og kvinner som hadde vokst opp med bandet på 80 og 90-tallet her i kveld, som nok var her mest for de eldre låtene. Men Dumdum Boys er fremdeles ett vitalt band som tør og lage/spille ny musikk og fremdeles leverer så til de grader live, så her anbefales det å sette seg inn i hele bandets katalog.