VANVIDD/VORBID split gig på Krøsset

VANVIDD/VORBID split gig på Krøsset

KRØSSET
(OSLO)
 

26.01.19

 

VANVIDD
+

 

VORBID

Billettpris:

100kr (ordinær/student)

Aldersgrense:  20år


Billettsalg:her

 

  Facebook Event

 

https://www.facebook.com/events/273136070215354/

 

 

VANVIDD spiller en blanding av nittitallets kompromissløse svartmetall med tradisjonell folkemusikk hvor folketonene møter kalde og mørke riff. Bandet har tematisk fokus på nasjonalromantikkens eventyrfortelling og folketro.

Spotify link: https://open.spotify.com/artist/2hNY3IUCOWtJP1YPCH4CQ4?si=W_rvkCMCR8a_VwBq6atzog

Vanvidd slapp sin selvtitulerte debut i 2016 og ble kåret som årets nykommer i ”Sound From Apocalypse.”

Offisiell uttalelse fra Kjetil Nordhus (Tidligere leder av Sørf)

”Vanvidd fronter en ny bølge med metalband i norge og er et av de ledende innen folk-metal.”

Offisiell uttalelse fra Eirik "Messiah" Norheim (Tidligere medlem i Mayhem) angående debut platen!

"Ekte norsk folkemetall med begge beina godt plantet i myra.
Ikke noe pompøst dritt, men en troll-neve av granitt midt i trynet.
Herlig!"

Bandet slapp i sommer sin første singel etter nesten to år med stillhet og jobber for øyeblikket med nye slipp. Tidligere har Vanvidd spilt support for Enslaved og fikk fantastisk respons fra publikum på årets Midgardsblot hvor Vanvidd spilte på hovedscenen.

VORBID

Spotify link: https://open.spotify.com/artist/1484rA8P1O31KdML1boVPE?si=2CQyRsN1SRm8_KEOZC1bPQ

Vorbid er et progressivt thrash metal band fra Arendal. Bandet startet opp i oktober 2014 og består nå av Michael Eriksen Briggs (rytmegitar/vokal), Marcus Gullovsen (trommer), Jonas Tellefsen (bass) og Daniel Emanuelsen (leadgitar). Siden bandets opprinnelse har Vorbid hatt klampen i bånn. Etter å ha bygd opp et navn, både i Norge og i utlandet, reiste vi til Mølla studio for å spille inn vår første utgivelse. Vår selv-titulerte EP, som ankom markedet i august 2016, traff godt både hos fans og kritikere.
Yngve Moum Jacobsen fra heavymetal.no, en av de største metalrelaterte nettsidene i Norge, sa følgende om utgivelsen: «Det er hauger med kos her, du kan lytte og lytte og hele tiden oppdage nye detaljer. Jeg er ikke redd for å fronte dette bandet med høy karakter. Fallhøyden er da stor, men med denne ep-en er det helt i toppsjiktet av det jeg har hørt i årenes løp. Og det er svært sjelden jeg beveger meg i disse traktene.» Han ga EP-en 9,5/10, noe han ikke hadde gjort på flere år! Scream Magazine er et velkjent norsk musikkmagasin. Med terningkast fem hadde bladet blant annet dette å si om utgivelsen: «De har virkelig fått en god oppvekst disse gutta, for de spiller skjorta av de aller fleste av sine forbilder. Thrash-influensene er tydelige, men de har også innlemmet en del progressive elementer som virkelig gir musikken dimensjon og schwung.»

2017 var et spennende år for oss. Ikke bare spilte vi flere konserter enn før, men vi sikret oss plass på Wacken Open Air og Bloodstock Open Air. Festivalsommeren var en suksess og vi fikk spredt navnet til et større og bredere europeisk publikum.
Samme år returnerte vi til Mølla studio for å spille inn vår debut plate "Mind" og kort tid etter ble vi signert av Indie Recordings. Slippdato for albumet er 13. april 2018.