SKAMBANKT – ute med sitt første live album

SKAMBANKT – ute med sitt første live album

9. februar i år slapp Skambankt sitt 6. album, det kritikerroste albumet «Horisonten Brenner». Etterfulgt av en omfattende norgesturné som strakte seg fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Et av de store høydepunktene underveis var naturligvis å spille for et utsolgt Rockefeller i Oslo. Konserten ble tatt opp og har i ettertid blitt mikset og mastret i bandets eget studio, Bore Gardsrockeri.
24.august kom resultatet på CD og hvit vinyl, i form av albumet «Skambankt – Rockefeller 09.03.18». Albumet inneholder ni låter, ni høydepunkter fra tidenes Skambanktkveld i Oslo!

Bandets vokalist, Terje Winterstø Røthing, kommenterer: «For et tenåringsband fra Jæren var det en ganske fjern tanke å skulle få opptre på en scene i hovedstaden. Da Skambankt ble til i 1994 var Rockefeller den ultimate drømmen; en fjern fantasi vi aldri trodde skulle bli virkelighet. Drømmen gikk i oppfyllelse. I 2018 er vi fortsatt like begeistret for Rockefeller. Vi er stolte av å ha spilt der flere ganger, og vi er stolte av dette dokumentet. Det var en sinnsykt fin kveld. Nå kommer den til å leve evig, i form av dette albumet.»

Erlend Gjerde, daglig leder på Indie Recordings, forteller: «At et av Norges aller beste liveband skulle holde oss på pinebenken så lenge har rett og slett vært dårlig gjort. Men nå, endelig, etter årevis med mas er den endelig her; Skambankt`s første liveplate. Om du vil gjenoppleve magien som bare Skambankt kan skape på konsert er endelig ventetiden over. Vær så god»

Dette albumet er et suvenir til alle som opplevde Skambankt live under denne turneen. Samtidig er det en påminnelse til alle som ikke var på konsert om å være klar neste gang Skambankt kommer innom!

Kjøp CD, LP & merch HER

 

Turnédatoer:

08.09.18 Huseby Harvest, Skedsmokorset, Norge
20.09.18 Hotel Cecil, Copenhagen, Denmark
21.09.18 Atlas, Aarhus, Denmark
22.09.18 Musikhuset Posten, Odense, Denmark
17.11.18 Folken, Stavanger, Norway
 

Skambankt er et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland, med lengre fartstid enn de fleste andre band som startet opp som unge tenåringer. Bandet har utallige konsertdatoer og 6 skiver bak ryggen. Helt siden deres andre skive, ‘Eliksir’, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister, og tok førsteplassen med deres forrige skive ‘Sirene’ i 2014. I 2013 stakk de av med Spotify-prisen for ‘årets innovatør’ under Spellemannprisen.
Skambankt ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selvtitulerte album fra 2004. Dette albumet gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare. De er i dag regnet som en av Norges pionerer innen sjangeren, med et repertoar på 6 skiver og én EP som har tatt publikum med storm.

Nå kommer de til å slippe en ny rockeperle – et spesielt og intimt øyeblikk fanget i lyd, med den fineste blandingen av Skambankt sin diskografi, og ikke minst Skambankt sitt publikum som medskapere av dette mesterverket.

 
Bandmedlemmer:
Terje Winterstø Røthing – Vokal, Gitar
Hans Egil Løe Abelsnes – Gitar, Vokal
Tollak Kalvatn Friestad – Bass
Børge Sageng Henriksen – Trommer
Jonny Engelsvoll – Tangenter

http://www.facebook.com/skambankt