JUNIPHER GREENE spiller på Byscenen Trondheim

JUNIPHER GREENE spiller på Byscenen Trondheim

Byscenen
(Trondheim)

 

7. september 2018
(Dørene åpner kl 20:00)

 

JUNIPHER GREENE
  

C.C. NOK 375

20 år aldersgrense

 

Facebook Event

Billetter kjøper du her eller i døra

 

Junipher Greene har med sitt album «Friendship» meislet sitt navn i Norsk rockehistorie. Dette var det første doble album i Norge og ble i 2007 kåret av Dagens Næringsliv som tidenes beste norske pop- og rocke-album.

Coveret, som også har også fått mye oppmerksomhet, var et bilde av den da unge og ikke så kjente norske kunstneren Odd Nerdrum.
Dette var i 1971, men det hele begynte egentlig i 1965, og etterhvert som ett bluesband med besetningen Helge Grøslie på orgel/vokal, Øvind Vilbo på bass, Freddy Dahl på gitar/vokal, Bent Åserud på gitar/fløyte/munnspill og Geir Bøhren på trommer.

Etterhvert utviklet musikken deres til retning av progrock.
Det var få norske artister på den tiden som våget å legge seg på denne stilarten, men gruppen fant sitt eget lydbilde og ble dermed ett begrep innen norsk musikk. På denne tiden var progrock ett nytt begrep og ble gjort populært av band som Pink Floyd, King Crimson osv. Dette resulterte i at da de gav ut «Friendship» og resulterte i høye salgstall. På denne tiden var de husband på Club7, en legendarisk klubb i Oslo, og fikk dermed muligheter for å opptre på den første utendørs festivalen i ”Woodstock”s ånd i Norge. På St.Hanshaugen 1.mai 1970, ble «Friendship» fremført for ”første” gang og førte til gruppens gjennombrudd. Etter dette spilte de på Kalvøya festivalen og turnerte Norge på kryss og tvers, og var med på flere radio og tv opptak, et program ble viet «Friendship» i sin fulle lengde. I deres avsluttende turne i Polen hadde denne besetningen sin siste konsert i Kulturpalasset i Warsawa. I 1973 kom de ut med sin andre LP «Communication». Med denne besetningen spilte bl.a. en måned i Elfenbenskysten, Afrika.

Etter mange år med pause, ble de overtalt til å holde en reunion-konsert i 2008. Men det ble flere forespørsler og å fortsette å besøke norske musikkscener. De er nå tilbake med samme besetning som i «Friendship» perioden, med unntak
av Helge Grøslie, som nå er erstattet av Jon Willy Rydningen på keyboard. Det kommer til å bli en spennende epoke når nå bandet utvider sin turne virksomhet i Norge og resten av Europa.