HAUNTED BY SILHOUTTES – Shortcuts to dead ends

HAUNTED BY SILHOUTTES – Shortcuts to dead ends

Jaja… Jeg hadde hørt singelen "Iskalde blikk" fra denne skiva og var rimelig fornøyd med den. Men selve skiva? Her har Trondheim et nytt band som kan hevde seg i fremtiden. Debuten (fullengder) til dette bandet er langt mer enn det jeg forventet av et lokalt "ukjent" band. Her er lyd, produksjon, cover, layout og fremførelse fra en av hyllene på toppen.

Jeg tok en prat med Stian (gitar) og Mathias (vokal) for å finne ut hva i all verden de har gjort.

Hvor har dere så gjort denne innspillingen?
Stian : Alt , bortsett fra trommene, er spilt inn på stua(!) til andregitarist (Per Kristian) og trommene ble til på øvingslokalet hvor triggere og mic’er har gjort jobben sin.

Mathias: I tillegg har vi en gjestevokal på låta "Shaddowless" gjort av Ragnar Tessem fra bandet Aphzelia, som vi har spilt endel live sammen med tidligere.

Jeg tenker med gru på hvor mange kilometer skruing og rating de har gjort, men våger ikke å nærme meg deg spørsmålet, så jeg vil heller høre hva de selv hører på og er inspirert av:
Stian: det blir fra Offspring og Greenday til metalcore. Death metal og det meste av undersjangere. På skiva hører man jo At the Gates, In flames, Soilwork og Insomnium. Men det er forskjellig blant oss i bandet da. Per Kristian (gitar) er veldig riff-inspirert og hører mye på feks Killswitch Engage. Og Håvard (trommer) er veldig på Viking Metal.
Mathias: Jeg liker svensk death metal som Opeth, Dark Tranquility og Grave og Florida metal som Morbid Angel og Deicide, men også Yes, King Crimson og Genesis.
Ola (bass) er unntaket som ikke hører på slik metal i det hele tatt. Der går det i Foo Fighters, Heavy Metal og Paramore.
Godt og blandet der altså.

Med helt ny utgivelse blir det vel noen konserter fremover?
Stian: ja, vi booker fortløpende og satser på diverse festivaler neste år. Vi vil også jobbe mot Tyskland, Polen osv.

De spiller også på "Wacken metal battle" og "Ladehammer slaget", så det skal være mulig å få med seg disse gutta om du ikke rekker releasekonserten..

For min egen del er det morro å prate med et band som er så gira på å komme seg ut å spille. Som de selv sier, så er det mange band som spiller på de minste scenene…og ender opp der. Det er helt greit det, men vil du holde på med musikk på et annet nivå, holder det ikke. Da må man investere i reise/overnatting for å vise resten av landet (og verden etterhvert) at du har noe å vise frem.

Jeg tror disse gutta har noe som fenger og kan gjøre noe større etterhvert. De har hvertfall blitt mine favoritter blant de lokale bandene her i barteby.

Hør skiva og spesielt "Exhumer", "Vindicta", "A plea for silence" og "Iskalde blikk" Sterk 4’er på terningen.

 På neste album ønsker jeg meg litt flere catchy melodier/riff for å holde interessen gjennom hele skiva, men for alle del! Slipp rognposen å sjekk ut denne!

 

Slippfest for albumet – fredag 17. mars på Hjorten i Trondheim https://www.facebook.com/events/1540021572754207/permalink/1573276822762015/