TONS OF ROCK – nye navn og complete lineup

TONS OF ROCK – nye navn og complete lineup

Tons of Rock  med massivt siste slipp. Programmet er nå komplett.

W.A.S.P., GÅTE, ARCH ENEMY og SOULFLY til TONS OF ROCK!  

Amerikansk hardrock ikon, svenske metalkonger, etterlengtet norsk comeback og brasiliansk metal-legende. Tons of Rock topper en allerede fullspekket festivalplakat med ti nye sterke navn. Programmet for Norges største rock og metallfestival er nå komplett – Programmet er komplett og vi er helt ekstatiske over årets plakat! Store drømmer har gått i oppfyllelse for bookingavdelingen sier bookingsjef Jarle Kvåle. Årets program har resultert i massive tilbakemeldinger fra publikum. Ozzy Osbourne, Alice in Chains, Helloween, Opeth, Kvelertak og Wardruna og Equinox har fått folk til å gå av skaftet i begeistring, og når vi i dag slipper band som W.A.S.P., Arch Enemy og Gåte går det mot tidenes festival i Halden 20. – 22. juni.

W.A.S.P. er et av de store hardrockbanda og grunnlegger og frontfigur Blackie Lawless er en av  sjangerens store ikoner. Bandet opplevde enorm suksess på deres Europturne i 2017, og i Oslo spilte de for et utsolgt Rockefelle. I 2018 skal legendene dokumenteres på film, og W.A.S.P. gjør noen svært få utvalgte konserter. Konserten på Tons of Rock 21. juni blir deres eneste show i Norge 2018.
 
Noen andre som opplever suksessrike turneer er svenskene i ARCH ENEMY. Med sin melodiøse death metal frontet av sjangernes råeste dame canadiske Alissa White-Gluz har de herjet Europa med vanvittige salgstall. Deres konsert i Oslo i februar var helt utsolgt og i sommer headliner de en rekke festivaler i verden som heldigvis inkluderer Fredriksten Festning 20.jun, samme dag som Ozzy Osbourne.
 
Et at 2018 største og mest overraskende comeback står er signert de trønderske folkrockerne i GÅTE. Billettene til de første konserten ble umiddelbart revet bort da bandet annonserte at de var tilbake. Tons of Rock er stolte av å kunne presentere Gåte for en helt unik konsert på historiske Fredriksten Festning. Bandet er  aktuelle med ny musikk og de rapporteres allerede fra de første konserten om ekstatisk stemning. Musikknyheter.no ga Oslo konserten 10/10 poeng ” Gåte er et av Noregs beste live band”.
 
Max Cavalera får de fleste som liker metal til å riste løs på hodet. Max grunnla på 80-tallet Sepultura, og har videreført sin musikk i mange prosjekter. Siden slutten av 1990-tallet har SOULFLY vært hans hjertebarn, og denne våren er de aktuelle med nytt album. Festningen vil gynge når Max & Soulfly gjør sommernes eneste konsert i Norge 22.juni i Halden.
 
Ingen Tons of Rock uten BLACK DEBBATH. I 2014 åpnet de den første Tons of Rock festivalen med brask og bram. Siden har de kommet tilbake hvert eneste år på festningen. Og når Tons of Rock i år feirer fem år, så er det bare et band som kan avslutte festivalen. Det ryktes om nye låter og et spektakulært show.
 
”Misantrophical House” er tittelen på det som fort kan være årets beste rockealbum når 2018 skal oppsummeres. Hadelandsbanden THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY hylles igjen av hele musikk-Norge for deres  siste album. Interessen har bredt seg internasjonalt og gjengen er klare for massive Hellfest, men først Tons of Rock 22.juni.
 
Doom, punk og black metal er tre beskrivelser som gir en indikasjon om hva publikum kan vente seg når Tysklands tyngste duo MANTAR kommer til Tons of Rock. Duoen som til sammen høres ut som hel arme  har høstet internasjonal oppmerksomhet de siste årene og i juni står de endelig på en norsk scene.
 
MALIGNANT ETERNAL gikk opp i røyk på begynnelsen av 2000-tallet etter å ha sveipet innom både symfonisk black metal og mer industrielle toner utover 90-tallet.  Siden den gang har gjengen bedrevet ulike metal-relaterte «aktiviteter». Vokalist Torgrim Øyre har jobbet med metal-festivalene Hole in the Sky og Beyond the Gates. Arve «Ice Dale» Isdal har funnet et nytt hjem i Enslaved, mens trommeslager Ivar Thormodsæther er konserttrommis for Ulver.  Nå smeller de tilbake på Tons of Rock. 2018-besetningen kompletteres av originalmedlem Brynjulv Guddal, gitarist Tom Stien, Roy Ole Førland og Eld fra Gaahls WYRD.
 
Siste bekreftelse til Tons of Rock er Sørlendigene i IN VAIN. Aktuelle med albumet ”Currents” som har fått massivt med ros. Bandet har etablert en solid fanbase verden over med sin progressive og melodiøse ekstrem-metal. Noen band går kompromissløst sine egne veier, og vi er glade for at veien til In Vain går til Halden 20.Juni.

 

tonsofrock.jpg

 

DAGENS SLIPP:
W.A.S.P. – ARCH ENEMY – GÅTE – SOULFLY – BLACK DEBBATH – THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY –  MANTAR – MALIGNANT ETERNAL – IN VAIN
 
TONS OF ROCK 2018 DAGSPROGRAM
 
ONSDAG 20.JUNI 2018:
OZZY OSBOURNEARCH ENEMY – WARDRUNA – EXODUS – ALESTORM – GIRLSCHOOL- GAAHLS WYRD – AUDREY HORNE –  BATTLE BEAST – WHORDOME RIFE – IN VAIN – FØSS
 
TORSDAG 21 JUNI 2018:
ALICE IN CHAINSW.A.S.P. – ABBATH – GÅTE – AT THE GATES – WITCHCRAFT – MARDUK – EPICA – IMPERIAL STATE ELECTRIC  – CARACH ANGREEN –  GOTHMINISTER – RAGNAROK – MALIGNANT ETERNAL – SIBIIR 
 
FREDAG 22 JUNI 2018:
HELLOWEENOPETH – KVELERTAK – SOULFLY – EQUINOX – SKAMBANKT – COVEN –  BLACK DEBBATH – SKELETONWITCH – THE GOOD THE BAND AND THE ZUGLY – LUT – MANTAR – TUSMØRKE