SKAMBANKT: Slipp av nytt album

SKAMBANKT: Slipp av nytt album

De norske rockepioneerene i Skambankt gjør nok et kvantesprang med den rivende rockeskiva "Horisonten Brenner". Skambankts sjette album, "Horisonten Brenner" presenterer en ytterst smakfull og ektefølt rockeskive med en sterk groovefaktor. I løpet av platas 9 spor blir du dratt gjennom rivende trommeslageri med de tyngste fire flate som finnes, vokalspor som får strupen til å krible, og gitarer som røsker hardere enn vestavinden på Jæren. Skiva opererer med groove og tyngde som hovedpremiss, men den klangfulle vokalen kontrasterer riffinga, og manifesterer en avhengighetsskapende og moderne blanding som får skjegget til å gro hos både kvinner og menn!

Skambankt er et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland, med over 20 års erfaring. Bandet har tilbakelagt utallige turnéer og gitt ut fem kritikerroste album, som alle har herjet Norges offisielle albumliste, VG-lista topp 40. Bandets forrige album ‘Sirene’ (2014) gikk rett inn på førsteplassen og høstet 15 femmere. I 2014 stakk de av med Spotify-prisen for ‘årets innovatør’ under Spellemannprisen. Nå er det snart duket for bandets sjette album. Men først slippes det turnédatoer.
 
Skambankt ble startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selvtitulerte album fra 2004. Skiva gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare. Skambankt er i dag regnet som et av Norges største band innen rocke-sjangeren, med et repertoar på 5, snart 6, skiver og én EP å trollbinde publikum med. Skambankt har opptrådt på mange av de største festivalene i Norden, og har blitt invitert hele tre ganger til Roskildefestivalen. Nå venter ny turné, ny festivalsommer og nye muligheter.
 
Skambankt_Horisonten_brenner_1440x1440px.jpg

 
BANDMEDLEMMER:
Terje Winterstø Røthing – Vokal, Gitar
Hans Egil Løe Abelsnes – Gitar, Vokal
Tollak Kalvatn Friestad – Bass
Børge Sageng Henriksen – Trommer
Jonny Engelsvoll – Tangenter