CHONTARAZ – Har planen klar

CHONTARAZ – Har planen klar

Hell-bandet CHONTARAZ spiller i neste uke på Metaldays i Slovenia der de deler scene med en rekke gromband som ABBATH,  AMON AMARTH, MARILYN MANSON, OPETH, DORO. BLOODBATH, DEATH ANGEL, KATATONIA og VENOM INC. Vi har tatt en kort prat med bandet om ståa akkurat nå og Metaldays og framtia.

Chontaraz skal spille under årets Metaldays i Slovenia. For de som ikke er så veldig kjent med Metaldays, så er dette en stor metalfestival som går over en hel uke og Chontaraz skal spille på festivalens nest siste dag. Hvordan tror dere dette blir?

Det har vært mange høydepunkter siden bandet ble lansert i desember og albumet ble utgitt i mars, men jeg er ganske sikker på at dette blir årets høydepunkt, for oss personlig i hvert fall. Vår første konsert var på Byscenen i Trondheim (600 kapasitet) i april, så MetalDays i Slovenia (8000 kapasitet) blir vår andre konsert. Hvis den utviklingen på publikumsantall fortsetter, så kan det jo bli spennende fremover, haha.

Det er flere norske innslag på festivalen. Både Abbath, Bömbers, Shining og Triosphere skal også spille i Tolmin om ca tre uker. Chontaraz er rimelig ferske i metalmiljøet og da er det sikkert greit med flere erfarne band fra Norge, eller hurr?

Ja, så absolutt. Det er alltid godt å se at Norge er godt representert på festivalene, og det er jo også fint (i hvert fall for oss) å kunne stifte nye beskjentskaper, som man kanskje ikke omgås til vanlig. Spesielt gøy at også våre venner i Triosphere er med, de spiller på hovedscenen dagen før vi spiller, så det gleder vi oss til.

Jeg vet ikke hvor lenge dere skal være i Tolmin, men er det noen av de andre bandene dere med sikkerhet skal prøve å få sett?

Vi spiller jo samme dag som Opeth og Sólstafir, så den er bankers. Men vi skal bare være der i 4 dager, så får ikke med oss alle bandene vi har lyst til å se. Men vi skal i hvert fall se Death Angel, Pain, Bloodbath, Doro, Abbath, Bömbers, Shining, Architects, Fit For An Autopsy og Heaven Shall Burn. Og selvfølgelig Triosphere! Så joda, det blir da nok band å se.

Chontaraz-12.jpg

Debutalbumet deres har nå vært ute i drøyt tre måneder og i hovedsak har det jo vært mye skamrosing av skiva og musikken. Hvordan er det å være i et band som får så mange gode tilbakemeldinger på debuten? Kommer dere noensinne ned på jorda igjen?  πŸ˜‰

Vel, det er godt å se at alt arbeidet og tiden vi har lagt i prosjektet, blir tatt godt imot. Som mange kanskje ikke vet, så ble hele prosjektet holdt «hemmelig» i 2 år, før bandet ble lansert i desember. Så vi har tatt oss god tid, vært tålmodige og gjennomført den planen vi hadde. Og joda, vi er ganske jordnære, selv om når Sweden Rock Magazine gir albumet ditt 9 av 10, og du får lyst til å «ta helt av», så nøyer vi oss med å klappe oss selv på skuldra og si «well done», hehe. Og ikke minst, det er utrolig gøy med alle tilbakemeldingene fra publikum og lyttere, som er genuint interessert i prosjektet, selv om det positivt eller negativt. Det viktigste er at de er engasjert.

Blir det vanskelig å endre mye på musikken til neste skive når tilbakemeldingene om at dere har gjort ting riktige første gangen?

Vel, som sagt, så hører vi på alle tilbakemeldingene vi får, både positive og negative. Men til syvende og sist, så er det vår musikalske visjon som skal opp og frem. Å jeg føler at vi ikke er låst fast i noen spesifikk sjanger, noe som er gjort bevisst, så vi alltid har muligheten til å utforske nye ideer og elementer i musikken. Det var nettopp det vi gjorde på dette albumet også, at vi tenkte mindre på gjøre det som er «riktig» og forventet av oss, å heller kunne fordype oss i det musikalske universet og historien vi har skapt, og lage musikken med det som utgangspunkt. Å vi har allerede påbegynt låtskrivingen til oppfølgeren og jeg kan med en gang si, at det vil nok komme et par overraskelser.

Sånn sett nå tre måneder etter at skiva kom ut, er det noe dere ville ha gjort annerledes med skiva pr akkurat nå?

Nei, egentlig ikke. Bandet består av individer som alltid tenker fremover og vårt fokus er på fremdrift. Selvfølgelig evaluerer vi i etterkant, når et prosjekt er gjennomført (album, video, konsert, etc.), men vi bruker ikke for mye tid til å se oss tilbake. Nå vi «trykker på knappen», så går toget. Litt det samme prinsippet som hvorfor hestene på hesteveddeløp har skylapper, for ikke å la seg distrahere av alt som foregår til høyre eller venstre. Vi setter oss et mål, legger en plan, så setter vi i gang.


Whats next for Chontaraz nå etter Metaldays? Jeg vet det er tidlig, men har tankene rundt en oppfølger begynt?

Vi slipper den nye musikkvideoen til «Eyrusalem» denne uka. Så kommer det en ny musikkvideo allerede ila. August. Vi går også i full låtskrivermodus utover høst og vinter, med påfølgende studiotid. Og går alt etter planen, så skal vi på en europaturné til våren, med et større band. Deretter står plateslipp og sommerfestivaler for tur. Så joda, planen er klar den.

https://www.facebook.com/chontaraz