AJATTARA – Lupaus

AJATTARA – Lupaus

Finske Ajattara har vært en liten favoritt her i heimen siden deres debutalbum «Itse» kom ut for 16 år siden. Med sin særegne sinte og melodiøse midtempo black metal representerte Ajattara en helt egen variant av sjangeren. Den mørke musikken passet vokalen til originalmedlem Pasi «Ruoja» Koskinen som hånd i hanske (eller var det omvendt?) og har en stemning få andre band klarer å oppnå.

I perioden 2001 til 2011 ga bandet ut sju fullengdere der de tre første er personlige favoritter. Ajattara ble oppløst like etter bandets sjuende album «Murhat» ble sluppet, men heldigvis for fansen fant Ruoja ut i fjor at Ajattara måtte starte opp igjen. Den sist kjente lineupen ble samlet igjen og allerede nå er nytt album på plass. «Lupaus» heter verket og er et lite mesterverk. Et fantastisk album egentlig. Er kanskje bandets beste, kanskje med unntak fra «Itse». Men bare kanskje.

Som før er låtene gode, varierte, sinte, stemningsfulle, mørke og melodiøse. Midtempo er gjennomgangsmelodien men det finnes også et par raskere låter på skiva. Alle låtene på skiva er bra og da er det absolutt ingen grunn til å trekke noe som helst på karakteren. Årets klareste sekser så langt for min del. Er forsåvidt den eneste også.

http://www.facebook.com/ajattara

http://www.svartrecords.com/