WOLFHEART – Trondheim – Good Omens

WOLFHEART – Trondheim – Good Omens

Det er upfront brutalt, bråkete og usedvanlig hyggelig å oppleve Wolfheart på lille Good Omens, Trondheims oase og vannhull for musikk- og øltørste metalheads. Bandet kjenner sin plass hos publikum, selv om forholdene her er små. Kanskje altfor små, for et lydbilde som Wolfheart presenterer. "Det føles som å komme hjem og spille i stuen deres!" uttaler vokalist og gitarist  Tuomas Saukkonen innimellom slagene, og det er vel her sjarmen ligger; Kontrastene mellom Wolfhearts iskalde melo-death fra de innerste dypest finske skoger og deres uanstrengte og tidvis humoristiske kontakt med publikum. Jeg liker det. Publikum liker det. Konsertopplevelsen spenner fra halsbrekkende headbanging til latter og jubel. Vokalen bærer, og riffene river i øregangene når Wolfheart tordner ut gjennom høytalerne.

Som band er Wolfheart relativt unge, dannet i 2013 i Finland. De har tre fullengdere bak seg, inkludert plata "Tyhjyys" som ble sluppet i mars i år. Tittelsporet som runder av denne plata er en dyster og iskald beretning som bare kan fremmes slik Wofheart har gjort det, nemlig på finsk.

Dette er en gjeng med mye lyd, og det er nok ingen underdrivelse å si at Omens ikke er en plass som yter bandet lydmessig rettferdighet. Når det er sagt; Har du lyst på en musikalsk ørefik som svir, så er dette plassen å gå.

 

WOLFHEART