CULT OF LUNA – Years in a Day DVD

CULT OF LUNA – Years in a Day DVD

Første gang jeg hadde gleden av å oppleve svenske Cult of Luna live, var for ti år siden inne i en skog rett nord for Meldal i Sør-Trøndelag. Anledningen var Storås Festivalen og Cult of Luna som liveband satte seg fast i hjernebarken til undertegnede. Jeg kjente lite til bandet på forhånd, men nok til at de stod på lista over band jeg måtte ha med meg. Jeg ble ikke skuffet.

Nok om det. Nå skal det handle om «Years in a Day» DVD-en til bandet som slippes 21. april. Nesten to timer med herlig progressiv tung og stemningsfull sludge. Med to trommiser og tre gitarister må det bare bli et massivt lydbilde og det kan du ta deg i rassen på at det er her. Det noe mørke «teppet» over scenen passer den tunge musikken glimrende og gir publikum en bortimot optimal konsertopplevelse. Helt klart en av de aller beste konsertopptakene jeg har sett og minner meg på at jeg skal innfinne meg neste gang Cult of Luna spiller et sted hvor jeg befinner meg.

Konserten ble innspilt i Paris i fjor og dette er helt klart et topp lokale å spille inn konserter i. Lyden er så bra her at det føles som om du faktisk er på konserten. Helt ufattelig bra.

Skal man klage på noe med Cult of Luna, så kunne man kanskje ønsket seg en litt mer variert vokal. Kan bli noe ensformig. Heldigvis trekker alt det andre opp, så jeg har egentlig ingenting å klage på.

I en verden der DVD-er og CD-er er helt ute, er dette en DVD (eller Blue Ray) du absolutt bør vurdere å skaffe deg.

http://www.cultofluna.com/

http://indierecordings.no