MUTILATOR – Immortal Force

MUTILATOR – Immortal Force

En noe sen anmeldelse, det må man bare si om denne. «Immortal Force» ble utgitt for 30 år siden av Cogumelo, men ble tidligere i år re-utgitt av Greyhaze Records. Sistnevnte selskap kan pr dags dato tilby skiva på CD og vinyl (vanlig svart, hvit, testpress og de påstår også å ha noen originale fra 1987). Vel verdt en tur innom webshopen deres om du ønsker en av disse.

Musikken har varierende tempo og består for det meste av egenproduserte ting. Men litt «lånte» riff finner vi. Et Metallica-riff og et Anthrax-riff er av de mest opplagte «lånene». Mutilator fungerer både i de oppbyggende midtempopartiene og når de skrur på for fullt. Det går godt unna når de først har bestemt seg for å spille fort. Og når det går som raskest unna, da minner musikken litt om crossoverband som S.O.D. og D.R.I. og for så vidt litt om Suicidal Tendencies også.

Vokalen ligger i de raskere partiene en bitteliten tanke etter musikken. Det var bare sånn det skulle være på den tiden. Spille fort og håpe at vokalisten hang med. Ofte gjorde han ikke det men ingen brydde seg. Det var sånn det skulle være. Ganske sjarmerende egentlig.

Denne skiva bør alle thrash fan ha i samlinga, så knot dere inn på webshopen til Greyhaze Records og gå amok med Visa-kortet.

https://www.youtube.com/watch?v=WKjoH1qf1bw

https://www.greyhazerecords.com/