JOE LYNN TURNER klar for Bergen (24/3)

JOE LYNN TURNER klar for Bergen (24/3)

MADAM FELLE
(Bergen)

 

25. mars 2017
(Kl 22:30)

 

JOE LYNN TURNER
 
 
 

 

 

C.C. NOK 390,-/350,-

20 år leg plikt

 

Facebook Event

Billetter kjøper du her eller i døra

 

 JoeLynnTurner_RatedX_15_AlexSolca_5.jpg

Selv om Joe Lynn Turner er født og oppvokst i USA har han viet mye av sin karriere til britiske konstellasjoner. Først og fremst som frontmann i Richie Blackmores Rainbow, der han var vokalist fra 1980 til 1984.

Derfra ble veien kort til Yngwie Malmsteen, hvor han var sentral på albumene "Odyssey" og "Live in Leningrad;Trial by Fire". Deretter slang han innom selveste Deep Purple (sammen med Blackmore), hvor han rakk å være med på albumet "Slaves and Masters" som utkom 1990. (Her klarte Turner kunststykket å bli erstattet av Purples originalvokalist Ian Gillan!) Turner har fortsatt en viss kontakt med Purple-gjengen, via The Hughes – Turner Project, som foruten de forannevnte to er et band hvor tidligere nevnte Yngwie Malmsteen gjør trioen komplett.

Ved siden av alle hans oppdrag i ulike band, kan Turner også vise til en solid solokatalog med stødig utgivelsesfrekvens. Faktisk kom første album under eget navn ut allerede i 1985, og som bærer tittelen "Rescue You". Foreløpig siste utgivelse med eget materiale kom i 2008, "Live in Germany", som etterfulgte "Second Hand Life" fra året før.

Takket være sin stemmeprakt har Joe Lynn Turner utført oppdrag for en uendelig rekke kjente og mindre kjente artister. Vi finner Turners signatur på flere utgivelser med såpass ulike uttrykk som Etta James, Bonnie Tyler, Lita Ford, Michael Schenker, Pushking, John Waite, Leslie West, Cher og selveste Billy Joel. Også norske TNT har benyttet seg av Turners udiskutable kvaliteter. Endeløs er også rekken av artister som har covret hans låter, med kanskje James Brown som den mest overraskende. Eller The Blow Monkeys. Uansett – Turner er en særdeles etterspurt musiker.