POPPY SEED GRINDER – Bleeding Civilization

POPPY SEED GRINDER – Bleeding Civilization

Tsjekkiske Poppy Seed Grinder har man vært innom tidligere her i Eternal Terror. Deres tre-spors «Promo 2014» fra 2014 fikk seg en del runder i 2014. Ikke fullt 2014 runder, men noen ble det da. Jeg etterlyste en fullengder den gang og i fjor kom denne ut. Dukket dessverre ikke opp i min mailboks før for noen uker siden. Derfor litt sen anmeldelse.

Litt oppfriskning: Poppy Seed Grinder er et meget bra tsjekkisk brutalt death metal band. De ble dannet i 1997 og har ikke utgitt mer enn tre fullengdere inkludert denne. Stilmessig beveger de seg ofte helt opptil grensen til grindcore og noen ganger også litt over. Vokalen blir litt «grisete» her og der og er i motsetning til musikken ofte i grindcoregata.

Ti låter på ganske nøyaktig en halvtime er hva vi får på «Bleeding Civilization». De er både varierte og har enkelte gjenbruksriff, spesielt i de roligere partiene. Tempoet varierer hele tiden og går fra tunge seige tsjugga tsjugga riff til mer typiske raske og brutale death metal riff helt oppimot den nevnte grindcoregrensen.

Jeg skrev i min anmeldelse av «Demo 2014» at samspillet mellom gitar og trommer er styggviktig for å få denne typen death metal til å fungere, og at her var samspillet glimrende. Det er enda bedre her. Jeg skrev videre at riffene i tillegg var kjappe, fengende og til tider veldig drivende og at vokalen var god. Vokalen er faktisk enda mer variert denne gangen og den er med på å løfte låtene på «Bleeding Civilization» mye.

Det er veldig veldig lite som trekker ned her og det er derfor karakteren er såpass høy. Vel fortjent, selv om det har tatt åtte år å få den ferdig.

https://www.facebook.com/PoppySeedGrinder