BRYNEROCKEN 2016

BRYNEROCKEN 2016

BRYNEROCKEN er Brynes egen rockefestival og blir i år arrangert for sjette gang. Brorparten av bandene som har spilt der er tributeband og er således en festival som gir festivaldeltagerne kjente gromlåter i pose og sekk. Årets festival har en ren tribute kveld på fredagen og et godt utvalg med andre gode band på lørdagen.

BRYNEROCKEN ble startet av Svein Harald Kleppe fra paDIOna og Haavard Hommeland fra blant annet Overhead. Disse to sitter fortsatt i sjefsstolene og vi har tatt oss en prat med førstnevnte. Bli med og les deg opp på Brynerocken og bli fristet til å bli med på denne lille perlen av en festival.

Rammsund_1.jpg
RAMMSUND

 

 
Pil.gif

 

INTERVJU MED

SVEIN HARALD KLEPPE
(Av Rune Grande)

 

Kan vi få en kort historie om Brynerocken? Når startet det? Hvem startet det? Hvorfor?

Brynerocken er nå inne i sitt sjette år. Vi startet rett og slett opp da undertegnede, som spiller i paDIOna, og Håvard Hommeland fra Overhead, ikke hadde spilt konserter på Bryne på mange, mange år. Jeg kom med ett forslag om å kalle kvelden for Brynerocken i tilfelle det ble bra… suksess ble det  og seks år etter har vi fortsatt festival på Bryne.

Hvilket band var det første du/dere booket til Brynerocken?

De første var paDIOna, Overhead og Ranomes… en ren tribute kveld.

Hvilket band har spilt flest ganger? Og hvorfor?

Hehe… det er nok paDIOna og Overhead. Grunnen er at vi startet festivalen for selv å spille på Bryne… men for ett år siden så bestemte vi oss for at nok var nok… men disse banda dukker nok også opp i fremtiden…

Hvilken profil vil du si Brynerocken har? Har den endret seg noe siden starten?

Profilen er å gi band og publikum en kjekk opplevelse, vi har veldig fokus på at band skal trives. Både jeg og Håvard har spilt mye rundt om i landet og vi vet hvor lite som skal til for at ett band skal føle seg velkommen. Det er også viktig for oss og bidra til at byen Bryne har ett hard rock tilbud, samt at unge for ta del i festen.

Lineupen i år. Hva kan du si der? Erru fornøyd med hva dere har fått til i år?

Lineupen ser veldig bra ut. Fredagen er en ren tributekveld som toppes av Rammsund. Vi har også DAD, Doro, Metallica band på scenen så dette blir en kveld som kommer til å trigge rockefoten. Lørdagen toppes av Oslo Ess som vi lenge har forsøkt å få på plass. Mitt prog hjerta er også godt fornøyd med at Leprous kommer til oss. Leprous er sponset av lokale prog fans som ønsket de til festival.. slik må til når vi har stramme budsjett… så tusen takk for støtten!!

Publikum er vel noe av det viktigste på en festival. Uten publikum blir det ikke liv og ingen inntekt til å dekke utgifter. Hvordan er publikumet på Brynerocken? Er det mange langveisfarende som dukker opp? Pleier det å være bra liv?

Publikum er selvsagt viktig, men vi skulle ønsket at flere dukker opp. I fjor sommer måtte vi ta en pust i bakken for å se om dette var liv laga lenger. Vil også oppfordre alle i Norge som går på konserter og festivaler til å kjøpe billetter så fort de vet at de skal gå… da sover vi som er arrangører langt bedre om natta.

Støtter lokalmiljøet i Bryne festivalen? Er det stor velvilje til å hjelpe til?

Vi har hatt en fantastisk støtte fra lokale bedrifter, men nedgangen i oljen har dessverre også gått utover oss. Men jeg tror at Bryne ønsker Brynerocken!

De fleste festivaler har et drømmescenario eller et band de drømmer om å få med på sin festival. Hva er ditt?

Si det… vi er jo en liten festival med kapasitet på 350 personer. Amaranthe var hos oss og er eneste band som har solgt ut festivalen… Nå er de snart ute med ny skive, så det hadde vært kjekt å fått besøk av de igjen… men for all del… Kom med Iron Maiden… hehe

Er det utsolgt? Blir det mye folk i år?

Det er ikke utsolgt, enn så lenge. Vi opplever at interessen er stor i år, så vi håper at svært mange tar turen til Bryne Mølle den 2. og 3. september. Vi kan love vanvittig bra band og rockestemning!!! 

 

 

Brynerocken_skull.gif

 

 
Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

Festivalpass: NOK 625

Dagspass fredag: NOK 275

Dagspass lørdag: NOK 425

Billetter bestiller du fra www.linticket.no/page/no/66

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Brynerocken samarbeider med Bryne Kro & Hotell, som byr på rockepriser og rockefrokost.

Enkeltrom: 695,-
Dobbeltrom: 895,-

post@bryne-kro.no

 

 

OsloEss_14.jpg
OSLO ESS

 

Program:

Fredag 2. september

Dørene åpner kl 18:00

18:40 – 19:20 THE FOUR HORSEMEN
20:10 – 20:50 JACKIE O
21.20 – 22:00 DOROTHEA
22:30 – 23:30 OVERHEAD
00:00 – 01:15 RAMMSUND

 

Lørdag 3. september

Dørene åpner kl 18:00

18:40 – 19:20 CONVINCING CLEARITY
20:10 – 20:50 EVIG NATT
21.20 – 22:00 SUICIDE BOMBERS
22:30 – 23:30 LEPROUS
00:00 – 01:15 OSLO ESS 

 

Endringer kan forekomme…..

  

Brynerocken_Bands_16_1.jpg

 

http://brynerocken.no