VARIOUS ARTIST – A Tribute to Possessed: Seven Burning Churches

VARIOUS ARTIST – A Tribute to Possessed: Seven Burning Churches

Tributealbum pleier sjelden å sette spor etter seg. Interessen for disse er liten og låtene på disse har en tendens til å bli alt for like originalene. Og det er alltid en «Best of» skive. Her derimot har vi en death metal versjon av Possessed «Seven Churches». Dvs hele «Seven Churches, alle 10 låtene kronologisk, i sin helhet, spilt av 10 forskjellige band. En bonuslåt er også med, spilt av et ellevte band. Alle bandene gjør låtene på sin egen måte og her er det mye gull.

PYRE (Rus) åpner skiva og leverer en brutal versjon av «The Exorcist». Bortsett fra åpningen av låta, er dette kanskje det bandet på skiva som avviker nest minst fra originalen. Bortsett fra at det er brutalt som f da.

DECEASE (Rom) derimot gjør sin egen kule brutale versjon av «Pentagram». Best i det raske partiet av låta, men kult nok.

Den raske «Burning in Hell» er det VIOLENTOR (Ita) som tar seg av. Kjapp og heavy som fy og på enkelte partier er låta nesten ugjenkjennelig.

BESTIALITY (Pol) har speedet opp «Evil Warriors» og det gjør så absolutt ikke låta noe dårligere. Overganger, skrik og absolutt alt på denne låta sitter som et skudd. Blant det beste gullet på skiva.

HELL PATROL (Pol) gjør tittellåta «Seven Churches» nesten ugjenkjennelig med sin kjappe og brutale versjon. Er utvilsomt en kombi av den brutale vokalen og riffene som gjør forskjellen.

SEPTORY (Rus) gjør «Satan’s Curse» helt ugjenkjennelig med sin konge versjon. Kjenner man låta godt, kan man likevel kjenne igjen noen partier Kult at band tør.

«Holy Hell» har her fått et litt annerledes hovedriff på første halvdel av TERRÖR STRIKER (Rus). Soloen er også endret og tempoet uendret. Ellers er låta lett gjenkjennelig og glimrende utført. Men fade out er ukult.

SICHGART (Ukr) gjør lite endringer på sin versjon av «Twisted Minds». Eneste som skiller seg fra originalen her er soloene.

GROND (Rus) gir oss en tung, heavy, litt seig og brutal versjon av kirkeklokkelåta «Fallen Angel». Det er kun åpningspartiet og de avsluttende sekundene som er som originalen, for imellom der endrer låta helt karakter og vi får en låt som er helt ulik originalen. Gull.

CASTRUM (Ukr) avslutter originaltracklista med en grei versjon av «Death Metal». Ikke helt gull som mye av det andre på denne tributeskiva. Synd egentlig, da dette er ei gullåt i utgangspunktet.

«Swing of the Axe» er originalt med på EP-en «The Eyes of Horror», men her er den med som bonusspor. REGRESSIVE (Lit) har spilt inn denne uten å helt imponere alt for mye. Det instrumentale er bra nok, men vokalen ødelegger mye. Dårlig avslutning på ei god tributeskive til Possessed.