TONS OF ROCK 2016 – Dag 1 – Halden

TONS OF ROCK 2016 – Dag 1 – Halden

Torsdagsprogrammet var preget av headliner Black Sabbath. Resten av programmet var så der men det var vel ingen tvil om at "alle" var der for å se Ozzy & Co gjøre sin siste opptreden på norsk jord noensinne.

Dette er min tredje tur til Halden og Fredriksten Festning og området er som skapt for denne type arrangementer. Romslig område formet som en amfi slik at man alltid kan skaffe seg et godt sted å overvære evenementene. Arrangøren skal også ha tommel opp for godt med fasiliteter som barer, toaletter osv..

Værgudene var dessverre ikke med arrangøren denne torsdagen. Det var vått og kaldt og selv om relativt stødige aktører som eksempelvis Blues Pills og Raga Rockers leverte varene, ble det for undertegnede kun etapper opp mot kveldens definitive høydepunkt.

Vreid kjørte på som alltid og gutta har jo relativt lang fartstid bak seg nå (både som Vreid og Windir). Katalogen deres begynner å bli ganske bred nå så kult at de varierer med låtvalgene i ny og ne.

f399cb36d5bc6444e920aed8b5e2193b.jpg
VREID live @ TONS OF ROCK 2016
(Photo: Andrea Chirulescu)
 

Ozzy og Black Sabbath var rett og slett fantastiske, enkelt og greit!
The Prince of Darkness var i storform både fysisk og i toneleiet (begge deler har jo vært tema for kritikerne av det jeg vil definere som et av verdens beste band noensinne). Fullt driv ifra første tone og godbiter servert på et sølvfat.
Riffmester Tony Iommi så ut til å storkose seg i gråværet og hans intensitet og spilleglede smittet over på publikum. Alle, absolutt alle jeg pratet med i etterkant deler min oppfattelse av dette og det varmet et gammelt BS hjerte at herremennene på scenen fortsatt elsker det de driver med og viser det så inderlig. Helt overlegent!

Låtvalgene var vel ingen bombe, de fleste godt kjent hos den under gjennomsnittet BS kjenneren, så selv om man ikke tilber alteret gutta sitter på, så kjente man seg alltid igjen. Folk sang med på kjennerene og stemningen var god hele veien til Ozzy’s velkjente "Thank you and good night, we love u".

En verdig avsluttning foran det norske publikummet og det eneste som gjenstår er å ta av seg hatten og takke pent for all musikken bandet har gitt oss.

Ingen over, svært mange under!