DEAD BY APRIL – Bergen – Garage

DEAD BY APRIL – Bergen – Garage

Fredag den 27, dagen da både sommeren og Dead By April strålte over Bergen by.

Det er ikke lenge siden Dead By April var i Bergen sist, med utsolgt konsert. Garage er nok ikke utsolgt i kveld, men det gjør neppe noe med stemningen gutta klarer å levere. Bortsett fra en litt treg start, var dette en kveld jeg kommer til å huske lenge.

Dead By April har tre konserter denne uken, og har med seg The Unguided som fast oppvarmingsband. Jeg kom akkurat i tide til å få med meg de siste sangene til The Unguided. Jeg merker med engang at jeg angrer. Angrer på at jeg ikke kom før. Det koker allerede i kjelleren på Garage. The Unguided gjør en jobb, og den gjør de jævlig bra. Temperaturen er over mitt behagelighetsnivå, folkemassen er på plass, øla er i hånden og vi venter bare på Dead By April.

9813dc7a8e9c4fdaac5a6683ef3e37db.jpg
(Photo: Kristoffer Rye)
 

Det merkes med engang når Dead By April entrer scenen, at dette har de full kontroll over. De er så komfortable på scenen, at det nesten er skummelt. Ser man bort ifra litt småflørting med publikum mellom sangene, er kontakten med tilskuerne minimal. Det trengs dog ikke, for det er ikke noe galt med stemningen i kveld. De serverer oss gang på gang, med deilig metalcore. Med sanger som, «What Can I Say, «As A Butterfly» og «Losing You», kan dette ikke gå galt, og det gjør det heller ikke. Responsen fra publikum, inkluder meg, kan ikke mistolkes. Det er like varmt som i en badstue, og bandet blir hyllet som om de var headliner på en av verdens største festivaler.

Det sies at tiden går fort når man har det gøy, og tiden går fort i kveld. Det føles som encore kommer etter en snau halvtime med spilling. Personlig ville jeg ha utvidet konserten med tre til fire sanger, for vi vil ha mer, hele Bergen vil ha mer. Mer av deilige basslinjer, heftige gitar riff og herlig skriking. Alt dette satt sammen i en herlig gryte.

Dette var min første konsert med Dead By April, men neppe den siste!

 

For flere bilder, sjekk her