OPETH til Oslo Konserthus (6/11)

OPETH til Oslo Konserthus (6/11)

Sveriges stolthet Opeth kommer til Oslo Konserthus 6. november!
Billetter i salg mandag 30. mai kl. 09.00.


Opeth fusjonerer metal, klassisk rock, deathprog, symfoniske elementer og frijazz, og har kjørt sitt helt eget løp i over 25 år. Musikkmagasinet Kerrang! kaller dem "planetens mest unike band".

Opeth

Det er over 25 år siden Mikael Åkerfeldt og Peter Lindgren startet det som skulle bli et av de mest suksessfulle bandene i svensk metal-historie. Opeth har siden starten finslipt og videreforedlet det som har blitt deres varemerke, den umiskjennelig sammenblandingen av prog og ekstrem-metal. Bandet har gjennom årenes løp byttet ut største delen av besetningen, men Åkerfeldt har hele veien hatt stålkontroll på den kunstneriske integriteten. Musikalsk har han tatt Opeth lenger og lenger i retning den progressive rocken som hadde sin gullalder med band som Genesis, Rush og King Crimson på 70-tallet.

Kvintetten fikk det store gjennombruddet med «Blackwater Park» i 2001. Fusjonen av elegante melodilinjer, tunge riff og progressive arrangementer viste seg å være en suksessformel som kjapt ga avkastning i form av en hurtig ekspanderende menighet.

Med fantastiske plater som «Ghost Reveries» og «Watershed» i ryggsekken har bandet turnert hele verden utrettelig de siste årene, noe som har gjort dem til et fantastisk konsertmaskineri. Bandet gjestet endog ærverdige Royal Albert Hall i London i forbindelse med 20-årsjubileumet i 2010.
Bandets foreløpig siste plate, «Pale Communion», er Opeth i melodisk praktslag. Lekent, virtuost og tilbakelent. Stockholmsbandet har med andre ord fortsatt den kreative gnisten intakt.

 

Billetter kjøper du her fra mandag 30/5 kl 09:00