GAAHLS WYRD – Bergen – Garage

GAAHLS WYRD – Bergen – Garage

Darkend fra Italia var kveldens oppvarming, og de leverte i god, gammel black metal stil. Musikken kunne til tider minne om Satyricon (Dark Medieval Times/The Shadothrone era), mens det visuelle inneholdt effekter fra noe som kan sammenliknes med kultiske seremonier og ritualer. Det meste satt fint og det fenget publikum. Tematisk var Darkend en god match med Gaahls WYRD, så absolutt et godt valg for oppvarming.

Gaahl er for mange sett på som en av disse såkalte black metal fyrstene i Bergen, da han har tatt del i scenen i lang tid og har hatt nok av liv og røre rundt seg. Gaahls WYRD er det nyeste prosjektet i en lang rekke, og inneholder  foreløpig sanger fra Trelldom, Gorgoroth og God Seed. De fleste Gorgoroth-låtene som ble spilt er å anse som de beste låtene fra Gaahls tid i bandet, og Trelldom er alltid stemningsskapende for gamle black metal fans. Noen litt merkelige innslag under konserten var nok til å fascinere noen, mens det ble litt i merkeligste laget for en del. Gjesteopptredene var solide nok, men utenom Einar Selvik (Wardruna), så kunne nok de fleste gjestene vært erstattet med andre uten at noen hadde hevet noen øyenbryn.

Lyden og lyset var så som så. Ingenting spesielt, men det var ikke ulevelig å se/høre konserten heller. Publikum var veldig med på de mest kjente sangene, mens de spesielt interesserte virket som at det var mye kjekkere å få høre sanger som ikke blir spilt så ofte live. Gaahl hadde en fin og folkelig måte å presentere sangene på, noe som blir veldig rart, sånn opplevelsesmessig, i liksminke, men det funket fint. Kontakten mellom artister og fans var absolutt til stede i salen, og sånt trekker alltid konserter opp.

Alt i alt var konserten en absolutt god opplevelse, om så litt i overkant "artsy" til tider. Gaahl har alltid hatt en holdning om at atmosfæren i rommet trumfer det fysiske showet (blod/gørr/rekvisitter osv.), selv om han benytter seg til en viss grad av disse virkemidlene også. Liker du Gorgoroth og andre liknende band, så vil nok Gaahls WYRD passe fint inn i listen over band å se/høre, om ikke kan det muligens bli litt utfordrende.