KAMELOT – Trondheim – Byscenen

KAMELOT – Trondheim – Byscenen

Det er ingen tvil om at svorne fans har tatt turen til Byscenen denne kvelden for se og høre Divided Multitude, og gutta fra Fosen skuffer ikke når showet åpnes med låta "Closure" fra deres siste plate.

Det musikalske sitter med tunge rytmer og harde riffs, men desverre klaffer ikke lyden på Byscenen helt for gutta som varmer opp for Kamelot i kveld. Særlig vokalen lider av et noe spinkelt lydbilde. Dette tar imidlertid ikke motet fra denne sammensveisede gjengen, og deres tilmålte halvtime er spekket med progressive perler.

Neste låt ut er tittelsporet fra plata Feed on Your Misery og det merkes at låtvalget for kvelden treffer publikum. Gjenkjennelsesfaktoren er stor og bandet har fansen i sin hule hånd i kveld. Dette til tross for at Divided Multitude ikke er bandet som setter særlig fokus på kommunikasjon med verken publikum eller fotografer. Selv om gutta våget seg ut på scenekanten ved et par anledninger hadde det vært gøy å se et Divided Multitude i ett litt mer lekent samspill med publikum.

DividedMultitude_ByscenenTrondheim_16_2.jpg
DIVIDED MULTITUDE live @ Byscenen, Trondheim, April 30, 2016
(Photo: Aino Thormodsen)
 

For de som ikke følger med på Facebook hadde gutta i tillegg et overraskelsesmoment på lur for anledningen, og litt ut i konserten dukker gjestevokalist Terje Harøy fra Crossnail og Pyramaze opp. Alle liker vi vel noe nytt og spennende, og Terje gjorde god figur på scenen både med sin vokal og fremtoning.

Gjengen runder av med låta "What I See" før de tar farvel med et begeistret publikum, og dette var alt i alt en vel anvendt halvtime.

Kamelot_ByscenenTrondheim_16_2.jpg
KAMELOT live @ Byscenen, Trondheim, April 30, 2016
(Photo: Aino Thormodsen)
 

Rundt regnet halvannet år siden forrige besøk entrer mektige Kamelot med sin nye frontmann Tommy Karevik Byscenen i Trondheim atter en gang. Byscenen formelig dirrer av forventning før bandet har kommet seg på scenen, og huset er fullsatt. Det er ingen overraskelse at denne konserten ble utsolgt på kort tid.

Det hele braker løs til de kjente tonene av låta "Veil of Elysium" fra plata Haven, og Kamelot har fra første øyeblikk etablert den magien mellom band og publikum som denne gjengen er så kjent for. Lyden sitter naturlig nok bedre for Kamelot enn for gutta som varmet opp et allerede ganske iherdig publikum, og Byscenen leverer lyd og lys som best de kan. Nå bør det nevnes at undertegnedes posisjonering lengst fremme i lokalet nok kan bidra til et ikke helt rettferdig bilde av hvilken lyd Byscenen faktisk kan skilte med.

Omtrent halvveis i konserten, etter suksesslåter som The Great Pandemonium og Center of the Universe, buldrer introen til en av undertegnedes favorittlåter fra dette bandet gjennom lokalet, nemlig March of Mephisto. Misforstå meg rett her, jeg tror ikke det finnes en bedre erstatter for Roy Khan enn Tommy Karevik, men på denne låta savner jeg det bittelille ekstra som bare Roy har. Tommy leverer absolutt, men Roy hadde en lidenskap og "drive" i denne låten som ingen mann kan kopiere eller erstatte.

Kamelot_ByscenenTrondheim_16_1.jpg
KAMELOT live @ Byscenen, Trondheim, April 30, 2016
(Photo: Aino Thormodsen)
 

Om supportbandet hadde publikum i sin hule hånd, så eier Kamelot sine fans. Som tidligere nevnt, det oppstår magi når Tommy drar publikum med seg inn Kamelots verden av symfonisk, rungende og tidvis teatralsk og melankolsk power/prog metal. Thomas Youngblood og Sean Tibbets på henholdsvis gitar og bass er ikke noe dårligere, de opprettholder et sceneshow og en publikumskontakt man bare må fryde seg over. Med seg har de juvelen Kobra Paige, også kjent fra Kobra and the Lotus.

I mens det hele går mot slutten drar bandet gjennom de obligatoriske tromme- og keyboardsoloene før de går av scenen etter klassikeren Forever hvis melodilinje har sitt utspring fra Edward Griegs "Solveig’s Sang." Publikum synger, klapper, tramper og roper utrettelig etter mer, og ikke overraskende entrer Kamelot scenen igjen med suksesslåten My Therapy fra deres siste plate. Sjekk deres ferske video til låta om du ikke allerede har gjort det! Igjen understreker Kamelot at de ikke gir seg med det første. De serverer nemlig ikke bare én ekstra låt, men tre, og avslutter det hele med Sacrimony (Angel of Afterlife) fra plata Silverthorn som markerte Tommy som Kamelots nye vokalist.

Det finnes ingen tvil om at publikum elsker Kamelot og at det hele i aller høyeste grad er gjensidig. Vi gleder oss til neste gang!

 

http://www.kamelot.com/

https://www.facebook.com/DividedMultitude/

http://byscenen.no/