REPTILIAN – Perennial Void Traverse

REPTILIAN – Perennial Void Traverse

Den forholdsvis nye norske extreme metal bølgen med death, thrash og speed metal som ble startet opp av Obliteration, Nekromantheon og en del andre Kolbotnband for noen år siden har vokst ut av Oslo og det dukker opp flere og flere gode band rundt omkring i Norge.

Fra Fusa utenfor Bergen har det dukket opp et par gode band av denne typen de siste åra. Reptilian er et av dem og de leverer fet og skitten undergrunns death metal. De har det typiske oldschool soundet som for eksempel spellemennene i Execration har. Execration kan jo med rette kalle seg Spellemenn etter at de stakk av med prisen i metalklassen i fjor. Kanskje Reptilian er neste undergrunnsband ut der? Musikken er heller ikke helt ulik og det tyder jo på kvalitet.

Låtene er varierte med flust av temposkift og overraskende overganger. Det er mange tunge og seige partier og mange raske og mer kaotiske partier. Noe er mer rocka og noe til og med litt punka. Noen av overgangene fra midtempo til raskt er ikke helt ulikt det amerikanske Vital Remains bedriver i sine beste stunder, dog dette er litt mer kaotisk. Musikken har utvilsomt en del spor fra Autopsy også og man kan vel heller ikke utelate Obliteration når man skal nevne band.

Bandet er ungt men de spiller som noen veteraner, noe som er et av kjennemerkene for de fleste av bandene i denne nye bølgen. Jeg liker veldig godt de fleste av disse bandene og Reptilian er utvilsomt et band man bør sjekke ut om man liker sin metal tøff og skitten samt strukturert på en ustrukturert måte.

https://www.facebook.com/pages/Reptilian/169241706524398