DISCHARGE – End of Days

DISCHARGE – End of Days

«End of Days» er en ny frisk utgivelse fra det britiske hardcore punkbandet Discharge. Det har skjedd ting i Discharge siden siste plate. Rat, som har vært vokalist i bandet siden 2003» er ute og inn er JJ Janiak kommet. Tezz, tidligere trommeslager og vokalist i bandet, er nå inne som gitarist og dermed er Discharge blitt en kvintett. Av de to nye er det utvilsomt JJ Janiak som gjør seg mest bemerket. Hans vokal og måte å synge på er veldig lik det originalvokalist Cal gjorde fram til før «Grave New World». Det Cal gjorde på «Grave New World» håper jeg ingen gjentar for det kan best beskrives som en voldtekt av et av verdens beste britiske hardcore punk bandene. Det gjorde vondt å høre på den da og det gjorde vondt å høre på den nå. Anbefales ikke. Men, tilbake til JJ Janiak og det han gjør her. Hans vokale prestasjoner sammen med et pent knippe kjappe gode Discharge låter, er med på å løfte bandet enda mer ut av den traurige og noe kjedelige smale musikalske verden bandet kjørte seg fast i da Rainy, Bones og Tezz var ute av bandet.

Selv om det har vært noen fryktelige nedturer fra 1986 til 2002, så har Discharge klart å holde på fansen sin. Her får vi 15 låter, alle stort sett kjappe energiske låter. Umiddelbart høres dette så bra ut at man lett kan mene at dette er en av bandets beste skiver. Ikke helt «Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing» og ikke helt «Why», men jaggu. Lukter svidd av dette. Med ost på. Jeg vil si at «End of Days» låtstrukturmessig er et sted mellom «Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing» og «Warning».

De som liker hardcore punk bandet Discharge og ikke det bandet som rotet seg inn i en mer metallisk verden fra midten av 80-tallet og de påfølgende 15 årene, vil glede seg stort med «End of Days».

https://www.facebook.com/pages/Discharge/56398174179