KAMELOT med utsolgt konsert i Trondheim til helgen (30/4)

KAMELOT med utsolgt konsert i Trondheim til helgen (30/4)

Trondheim – Byscenen

 

Lørdag 30. april 2016
(Dørene åpner kl 20:00)

 

KAMELOT

 

+

 

DIVIDED MULTITUDE

 

KONSERTEN ER UTSOLGT!!!

18 år leg plikt
(Fri alder på Galleriet)

 

Facebook Event

 

Det amerikanske powermetallbandet Kamelot kommer endelig tilbake til Trondheim og Byscenen, lørdag 30. april! De slapp i 2015 sitt 11. album «Haven» til strålende kritikker, så med sin velkjente episke og symfoniske stil, er det duket for en fantastisk konsertkveld. Dette blir bandets fjerde besøk i Trondheim (femte konserten) og det vitner om at de liker seg godt i trønderhovedstaden.

 

Eirik Tiller (Trøndercore Booking):

Det må være både morsomt og takknemlig å arrangere konsert når billettsalget har vært som på Kamelot. Kunne du solgt mange flere om arenaen hade vært større?

Ja, det er utrolig gøy å se, at Trondheim begynner å få en god trend på å forhåndskjøpe billetter. Pågangen og etterspørselen har vært veldig stor, også etter at det ble utsolgt, så alt tyder på at Kamelot glatt kunne ha solgt flere billetter, det er det ingen tvil om. Man ser jo også etterspørselen av billetter på konsertens facebookevent.

Og hva er ditt personlige forhold til bandet?

Jeg er forholdsvis ganske ny fan av bandet, men det tok ikke lange tiden etter at jeg hørte "Haven" albumet, at jeg kjørte igjennom hele diskografien. Liker band som kjører unike konsept/image, så og si uavhengig av sjanger, så Kamelot falt raskt i smak.

 

Christer Harøy (Divided Multitude):

Kamelot har mange fans her i byen, noe et tidlig utsolgt Byscenen vitner om. Hva er ditt forhold til Kamelot?

Tror alle nordmenn har et spesielt og godt forhold til Kamelot, i og med at de var frontet av vår egen Roy Kahn i mange år. Jeg har stor sans for Kamelot, og måten de tilnærmer seg metal på, og de har alltid med kanoncoole gjesteartister. Jeg har ogsåhatt gleden av å treffe bandet et par ganger, og det er flotte folk. Så Kamelot er et band jeg både liker og har vanvittig stor respekt for

Er Kamelot et perfekt band for Divided Multitude å varme opp for?

På mange måter er det det. Begge band spiller en metal som har fokus på melodier. Divided Multitude er vel en del tyngre, både kroppslig og musikalsk, men basisen i musikken er fremdeles den samme.

 

Thomas Youngblood (Kamelot):

 

 

 

Bandet ble dannet av gitarist Thomas Youngblood og trommeslager Richard Warner i 1991. Sistnevnte forlot bandet i 1997, og ble erstattet av Casey Grillo. Roy Khan fra Elverum tok over som vokalist da Mark Vanderbilt valgte å forlate bandet i 1997. Glenn Barry forlot bandet i november 2009, og ble erstattet av Sean Tibbetts som hadde turnert med bandet i nesten tre år mens Barry tok seg av familien. Fabio Lione var vokalist på mesteparten av Poetry for the Poisoned-turneen, som vikar for Khan etter han følte seg utbrent på høsten 2010. I april 2011 kom meldingen om at Khan har sluttet i bandet. 22. juni 2012 ble det annonsert at bandets nye vokalist er svensken Tommy Karevik, som også er vokalist i Seventh Wonder, hvor han er med på bandets tre første album.

Selv om bandet er fra Tampa i Florida, har de etterhvert også knyttet seg til Norge. I forkant av innspillingen av både The Black Halo og Ghost Opera tilbragte bandet en periode på en hytte i Norge for å hente inspirasjon.

11. februar 2006 opptrådte Kamelot for første gang i Norge, nærmere bestemt på Rockefeller i Oslo. Konserten ble filmet med Patric Ullaeus som regissør. Opptaket ble gitt ut som konsert-DVD og konsertalbum. Som gjester hadde Kamelot fått med seg blant annet Simone Simons (Epica).