SPIDERGAWD tilbake på Hulen (5/3)

SPIDERGAWD tilbake på Hulen (5/3)

 

Bergen – Hulen

 

Lørdag 5. mars 2016
(Dørene åpner kl 21:00)

 

SPIDERGAWD

 

C.C. NOK 275,-

18 år leg plikt

 

Da Spidergawd spilte på Hulen i 2014 fikk vi alle en konsertopplevelse uten like! 22. januar 2016 slipper de sitt tredje album: Spidergawd III, og vi gleder oss vilt til de kommer tilbake til Hulen med nye låter!

Spidergawd består av Per Borten på gitar og vokal, Kenneth Kapstad på trommer, Rolf Martin Snustad på barytonsaksofon og Bent Sæther på bass. Sammen spiller de god gammal hard rock med et enormt energinivå! Dette er musikk som får pulsen til å stige og foten til å trampe! Dette har plateselskapet Crispin Glover Records å si om Spidergawd III:

Bent Sæther sine spontane basslinjer som av og til roter seg opp i et overambisiøst hjørne men som på mesterlig vis finner tilbake til grooven, Rolf Martin Snustad sin barytonsax som buldrer i bånn og tetter alle sprekker for så plutselig vekke oss fra våte 80-tallsrock-drømmer med hyperventilerende krumspring, Kenneth Kapstad sine latterlig smittende og kosmiske energiutblåsninger og ikke minst Per Borten sine gitarsoloer som på ingen måte er lagt opp som det gyldne snitt. Her velger de konsekvent det "taket" med mest energi selv om det innebærer røft underlag og en snarvei som tar dobbelt så lang tid. Innimellom strikte groover og tighte riff ligger denne risikoviljen i bandet og eksploderer i uforutsigbare doser. Og du merker så godt at låtskriveren Borten nå puster, pisser og blør Spidergawd. Dette er låter som er skreddersydd spisskompetansen til bandet i motsetning til første platen der gjengen mer tolket Borten sine låter. Dette har resultert i et album med innslag av skamløs prog, 80s britisk rock, ZZ Top på speed med kniv og fluesopp-rock ispedd de kjente blues-groovene fra første platene.