DREAM THEATER med trippelkonsert

DREAM THEATER med trippelkonsert

DREAM THEATER flytter til Norge denne helga og spiller hele tre dager på rad i Oslo Konserthus der de fremfører hele den nye skiva si "The Astonishing". Alle tre konsertene er utsolgt.

 

Den Roadrunner-signerte gruppa Dream Theater er for tiden godt i gang med sin europaturné The Astonishing. Turneen startet for en drøu uke siden og vil vare fram til 11. mai. Bandet vil i løpet av turnévinteren servere fansen et on-of-a-kind set, hvor de blant annet vil fremføre materialet fra sitt nye album i sin helhet. Denne eksklusive, unike turnéen, som formatmessig passer som hånd i hanske for Oslo Konserthus, gjester også arenaer som Amsterdams Carre Theater, Cirkus i Stockholm, Paris’ Palais des Congre og Milans Teatro Degli Arcimboldi.

 

26.02 Oslo Konserthus – UTSOLGT!
27.02 Oslo Konserthus – UTSOLGT!
28.02 Oslo Konserthus – UTSOLGT!

 

DreamTheater_TheAstonishing.jpg
 

Dream Theater er et amerikansk progressiv metal-band som ble dannet ved Berklee College of Music på midten av 1980-tallet. Senere har de blitt et av de mest populære bandene innenfor sjangeren siden den progressive rockens gullalder midt på 1970-tallet. Deres mestselgende album, Images and Words fra 1992, solgte til gull og blir ansett som en milepæl i utviklingen av sjangeren. Bandet blir ofte referert som det største og viktigste innen progressiv metal.

Bandet er godt kjent for enkeltmedlemmenes tekniske dyktighet, og har vunnet mange priser fra forskjellige musikkmagasiner. Av de samme grunnene blir de imidlertid ofte sett på av kritikere som en «pompøs» rockegruppe som setter fart og teknikk i høysetet. Trass i dette, er de høyt respektert av mange av de største navnene innen rock og metal, noe som har ført til mange samarbeid mellom gruppens medlemmer og andre kjente musikere. Et godt eksempel er at gitarist John Petrucci ble med som tredje gitarist på G3-turné med Steve Vai og Joe Satriani. Her følger han i fotsporene til Eric Johnson, Robert Fripp, Yngwie Malmsteen og andre innflytelsesrike gitarister. Jordan Rudess ble tatt opp til The Juilliard School allerede som 9-åring, og studerte klassisk pianomusikk før han fikk interesse for rock, synth og populærmusikk.

Dream Theater er også kjent for sin musikalske allsidighet og den store spennvidden på sjangre de har vært innom i sin karriere, noe som har gjort det mulig for dem å turnere med et ganske spredt utvalg av band. Noen av de mer nevneverdige turnépartnerne inkluderer Deep Purple, Emerson, Lake & Palmer, Iron Maiden, Joe Satriani, King’s X, Marillion, Megadeth, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Queensrÿche, Spock’s Beard, Yes, Symphony X, Opeth.

http://www.dreamtheater.net/