SATYRICON – Oslo – Rockefeller

SATYRICON – Oslo – Rockefeller

Kvelden skulle feire 20-årsdagen til Nemesis Devina men det var også ca 20 år siden deres første konsert som også var på Rockefeller (sammen med Darkthrone og Dissection, som jeg gjerne skulle opplevd). Samtidig skal det feires at Sigurd fortsatt er på bena og vi håper situasjonen ikke forverres. Han snakket ikke mye om det, men han fikk masse applaus og oppmuntring når det ble nevnt.

At dette er en feiring gjenspeiles hele kvelden. Alt er som det skal; lydbildet er bra (foruten en liten glipp i begynnelsen av Forhekset hvor vokalen forsvant), bandet er i toppform, alt sitter som det skal og publikum bekrefter at dette blir en kveld å huske. For Rockefeller er fullsatt og konserten har vært utsolgt ganske lenge. Det skal også sies at folk hadde reist langveis fra for å overvære denne konserten og det kunne høres litt forskjellige språk i køen og når man beveget seg innendørs. Morro.

Jeg hadde ikke undersøkt dette før konserten og trodde de skulle gjøre som Slayer og bare spille Nemesis Devina. Heldigvis tok jeg feil. Det ble heller en 2 timers konsert som startet med godt og blandet, deretter ble det gamle mesterverket spilt i sin helhet før kjente ekstranummer satte sløyfen på kvelden.

Satyricon live har vært en variert opplevelse for meg. De har vekslet mellom  fantastisk til middelmådig. Denne kvelden var de etter min mening i toppform og det ble en maktdemonstrasjon. Sigurd viste ingen tegn til å la seg stoppe, vokalen var så aggressiv man forventer, flørtet med publikum og beviste rett og slett han fortsatt har det som skal til for å gi sine fans verdi for pengene. Det skal heller ikke utelates at resten av bandet gjorde sitt for at det ble en festkveld. 

Jeg har ikke annet enn godord å legge på bordet etter denne kvelden. Det som jeg må legge til, foruten albumet i sin helhet som var fantisk, er at fremføringen av To The Mountains magisk. Sangen er blant mine favoritter og jeg er usikker om den var noe dårligere enn hva jeg opplevde under Gjallarhorn konserten på Sentrum Scene. Du kan si hva du vil om deres tre siste album, men det nye-ish materialet fungerer veldig bra live og det bidrar til å løfte stemningen.