INFERNO 2016

INFERNO 2016

Inferno Metal Festival Norway er en av Nord-Europas største innendørsfestivaler for extreme metal. Festivalen feiret i fjor sitt 15 års jubileum og er kjent for å dra større og større horder med svartkledde utlendinger til hovedstaden i påsken. Inferno er med unntak fra de første 2 årene, da den ble arrangert på Langfredag og Påskeaften, blitt arrangert på Skjærtorsdag, Langfredag og Påskeaften. Det ble i noen år populært å arrangere konserter onsdagen før Inferno og de siste årene har festivalen selv tatt hånd om denne dagen og dermed ble Inferno en firedagers metalfestival.

I fjor reduserte Inferno tilbudet litt på Klubbkvelden samt reduserte antall band på John Dee & Rockefeller. I stedet fikk de største bandene spille litt lengre, så publikum fikk vel så mye metal for pengene i fjor som tidligere år. Antall klubber som inngår i programmet til Inferno onsdagen i år er fem. Vulkan, Pokalen, John Dee (Indie), Sentralen (Norsk Urskog & Negative Vibe Records) og Blå (Dark Essence) er de utvalgte scenene. Med band som EXODUS, GORGUTS, PSYCROPTIC, MISTUR, THE 3RD ATTEMPT, SAHG, EL CACO og VREDEHAMMER plakatene denne onsdagenkvelden, blir det nok folksomt i år også.

Inferno Metal Festival Norway kjører som vanlig på med 1 headliner hver av de 3 dagene selve hovedfestivalen varer og i år er det MYSTICUM, NILE og MAYHEM som er de største trekkplastrene.

Andre godbiter som er verdt å få med seg under årets Inferno Festival er CATTLE DECAPITATION, CRAFT, MÅNEGARM, MARDUK, VADER, SUFFOCATION, SODOM, BLOOD RED THRONE, MOONSORROW, NIFELHEIM og ORDER.

 

Nordjevel_16.jpg

Inferno Metal Festival har kjørt en bandkonkurranse de siste ukene der fansen har kunnet stemt frem sin favoritt blant fem utvalgte. Black metal bandet NORDJEVEL stakk av med seieren og vant en plass i lineupen til Inferno.

 

At Norsk black metal fremdeles lever i beste velgående er det ikke tvil om når Nordjevel nylig slapp ut deres suverene debutalbum «Nordjevel» til strålende krittikker. Bandet har høstet full pott i en rekke anmeldelser i diverse publikasjoner. Blant annet 6/6 i Scream Magazine, 6/6 i Helvete Magazine og 6/6 hos Norskmetal.net. Nordjevels konsert på Inferno Metal Festival vil bli en av deres første opptredener og bandet har allerede lovet en del gjesteopptredener fra prominente musikere for å gjøre deres live-show så komplett som mulig. Nordjevel tar den Norske black metal-ånden videre og kan oppleves på Inferno Metal Festival 2016!

https://www.facebook.com/nordjevelofficial/

 

Inferno_symbol_1.jpg
 

FORHÅNDSPRAT MED RUNAR PETTERSEN
(Av Rune Grande)

Runar42.jpg

Årets lineup er den mest brutale Inferno lineupen noensinne. Hva er det som har gått av dere denne gangen?  😉

Hehe, det må være noe med at vi har blitt eldre. Men vi har jo vår egen nisje i festivaljungelen der ute. Vi er en ekstrem-metal-festival og da blir det jo til at det er den type band vi ser etter. Vi prøver dog å booke så vi får en noenlunde jevn fordeling mellom black, death, thrash og doom. Selv om det noen ganger tipper over på mest black og death.

Man må jo spørre, selv om du sikkert er fullt opp med jobb under hele festivalen; hva ser du mest frem til å få se selv under årets Inferno Festival?

For meg er det lettest å få sett de siste bandene hver dag siden det blir mindre jobb ettersom ting har falt på plass i løpet av dagen. Men jeg tror i hvert fall Nifelheim kommer til å levere bra fra seg. Det blir også kult å få sett Exodus på Inferno. Sodom leverer også alltid varene. Jeg er også spent på hva Mysticum kommer til å levere av show, da de har planlagt noe utenom det vanlige.

 

Inferno_Exodus_16.jpg
EXODUS
 

Hva er status til Inferno Festivalen der ute i den store verden nå i dag? Er det lett å skaffe gode og store nok band til festivalen?

Ja, det hagler inn med forespørsmål hele tiden. Det eneste som kan være vanskelig med de store utenlandske bandene er at siden vi er utenfor festivalsesong så er det mange band som ikke er på turne eller klare for spillejobber. På den annen siden kan det også være positivt da vi får en line-up som skiller seg ut fra de andre festivalene som begynner når sommeren nærmer seg.

Hvordan er utvalget av aktive norske extreme metal band i dag i forhold til tidligere år?

Det er fremdeles bra. Men det mangler kanskje noen som har klart å slå igjennom og fått en større fansskare. De fleste av de nyere norske bandene forblir i undergrunnen, av en eller annen grunn. Vi har mye utenlandske band i år på plakaten. Som skyldes en del av at vi må tenke litt utenfor Norge for å få band som ikke tidligere har spilt på festivalen og siden så mange av de norske bandene spiller på alle de andre norske festivalene. Vi håper å skille oss litt ut fra de andre festivalene.

I det store utlandet har det jo vært veldig in med reunions en stund. Hvor aktuelle er denne typen band for en festival som Inferno?

Om det er noe vi liker og har troen på at de blir bra, så er vi positive til det. Men slikt kan jo slå begge veier. Men vi er glade i band som kan bli litt unikt for festivalen. Som for eksempel showet til Mysticum i år.

Klubbdagen tok dere kontroll over selv i 2008. Det var vel noe småpjusk det første året. Folk løp mellom de forskjellige klubbene og endte ofte opp i lange køer. Hvordan er det med klubbdagen nå? Er den like populær som den var de første årene?

Ja, den er veldig populær. Vi solgte jo ut klubbdagen i fjor. Vi har forandret strukturen ganske mye fra tidligere år. Større scener blant annet er med på å få bort mye av køen. Så selv om det ble utsolgt i fjor, så var det vel egentlig bare Taake-konserten der folk slet med å komme inn på. Vulkan er jo en stor scene, så der har vi plass til mange. Det tar kanskje bort litt av klubb-konseptet, siden Vulkan strekt tatt ikke er en klubb-scene. Men det gikk veldig bra i fjor, og jeg tror det kommer til å bli veldig bra når Exodus avslutter klubbkvelden på Vulkan i år.

Slik jeg har forstått det, så er det noe usikkert om det blir noe Inferno Kick Off Party i år. Hva skjer der?

Det blir jo ikke helt det samme som i de tidlige årene da presentasjon av komplett line-up var det store høydepunktet. Nå har vi ganske enkelt sluppet de fleste band i forkant. Så derfor kutter vi det ut i år. Vi kommer likevel til å holde en slags kick-off for frivillige og de som spiller på festivalen. Selv om jeg for øyeblikket er litt usikker på hvordan nøyaktig det kommer til å bli.

Inferno hadde en liten festival i London i 2005 og det må vel bare ses på som en liten engangsevent. Men i Sveits har Inferno hatt flere utgaver. Hva er ståa der nå?

Den i London var en engangsgreia ja, for å få ut norske band i den store verden. Både India og Sveits blir ikke holdt i år og om de kommer tilbake vet jeg ikke. Det blir mest opp til våre samarbeidspartnere i Sveits om de tar opp tråden igjen.

Billettsalg og hotellrom, hva er status der pr i dag? Har du noe igjen til etternølerne?

4-dagers passene er utsolgt! Så nå gjelder det å handle inn 3-dagers passene før de også forsvinner. Hotellrom har vi igjen ja, men jeg anbefaler selvsagt å bestille før 1. mars for da får man ikke lenger Inferno-rabatt.

Det er blitt ganske populært for andre festivalarrangører å sjekke ut andre festivaler. Hvordan er det på Inferno?

Joda, vi er mye på andre festivaler. Men det har vi alltid vært. Vi er jo generelt veldig glad i musikk, så festivaler hadde vi nok dratt på uansett om det var for Inferno eller ikke. Festivaler er alltid moro, og moro skal det også bli når vi nok engang drar på med Inferno Metal Festival! Håper å se så mange som mulig av dere hos oss i år igjen!

 

 

Inferno_symbol_1.jpg

 

Billetter:

4 DAGERS PASS: UTSOLGT
3 DAGERS PASS: NOK 1500
IMC + 4 DAGERS PASS: NOK 2050
IMC: NOK 490
DAGSPASS ONSDAG: NOK 460
DAGSPASS TORSDAG: NOK 600
DAGSPASS FREDAG: NOK 600
DAGSPASS LØRDAG: NOK 600

Billetter kjøper du hos  www.billettservice.no

 

Overnatting:

Som vanlig er Royal Christiania festivalhotell

Dobbelrom inkl frokost: NOK 999,-
Enkeltrom inkl frokost: NOK 725,-
Ektra seng inkl frokost: NOK 250,-

 

Program:

 

Inferno_banner_onsdag.jpg

ElCaco.jpg
EL CACO

John Dee
(18år)

19:30 VREDEHAMMER

20:15 SAHG

21:30 EL CACO

 

Pokalen
(18 år)

21:00 DØDSFALL

22:15 BENEATH

00:00 HETROERTZEN

 

Vulkan
(18 år)

21:30 PSYCROPTIC

23:00 GORGUTS

00:45 EXODUS

 

Blå
(18 år)

21:00 ORKAN

22:30 LUCIFER’S CHILD

23:30 THE 3RD ATTEMPT

00:50 MISTUR

 

Sentralen
(18 år)

18:30 FLUKT

19:30 ATENA

20:30 SHAVING THE WEREWOLF

 

 

 

Inferno_banner_torsdag.jpg

Mysticum.jpg
MYSTICUM

 

John Dee

17:30 DEATHCODE SOCIETY

19:05 SHORES OF NULL

20:40 SCARRED

22:50 CATTLE DECAPITATION

 

Rockefeller

18:15 ICS VORTEX

19:50 VADER

21:30 MARDUK

00:00 MYSTICUM
 
 

Revolver

01:30 DISSECDEAD 

 

 

Inferno_banner_fredag.jpg


Nile.jpg
NILE

 

John Dee

17:30 STAHLSARG

19:05 ABYSSION

20:40 WORMLUST

22:50 CRAFT

 

Rockefeller

18:15 BLOOD RED THRONE

19:50 SODOM

21:30 SUFFOCATION

00:00 NILE
 
 

Revolver

01:30 THE CRAWLING

 

 

Inferno_banner_lordag.jpg

 

Mayhem.jpg
MAYHEM

 

John Dee

17:30 NORDJEVEL

19:05 MORK

20:40 THAW

22:50 MÅNEGARM

 

Rockefeller

18:15 ORDER

19:50 NIFELHEIM

21:30 MOONSORROW

00:00 MAYHEM

 

Inferno_Bands_16.jpg