MANOWAR – Stavanger – Stavanger Konserthus

MANOWAR – Stavanger – Stavanger Konserthus

Manowar har på en måte alltid vært der, sammen med Iron Maiden, Kiss, Motorhead og Judas Priest. En gjenganger på både vinyl og cd i godt lag, helt fra tidlig 80-tallet og frem til nå. Ikke alle skivene er klassiker-materiale, men de som sitter, ja de sitter til gjengjeld så det holder. Live har det også vært opp og ned-turer, og jeg var ikke den eneste som ikke var spesielt imponert i Kvinesdal for noen år siden, da det ble i det meste laget av tullsnakk og annet vas. Var du der vet du hva jeg mener… Hadde derfor ikke de største forhåpningene, men det er jo ofte da det smeller skikkelig…

Og smelle skulle det…var passe tidlig i byen , allerede mye metal folk å se, herlig, så dette var tydelig en højdare mange hadde sett frem til. Rakk en kjapp tur innom Clarion hotel på Manowar vorspiel, styrtet en captain og cola uten nevneverdig cola, før jeg tar turen ned på Gnu. Her servereres det jammen øl, og pene Helene bak baren setter på Manowar når forespørselen kommer, Allright! Min gode venn Gaute dukker opp, og sammen labber vi den korte turen opp til konserthuset. Smidig inngang, 0 stress eller kø, og smilende vakter og betjening, dermed er vi på plass. Kunne nok gjerne vært mer folk bak baren, men det er også eneste ankepunktet denne kvelden.  Inn i salen, her snakker vi SAL ( ikke til ridning) , helt enormt lokale. Høyt under taket, rett og slett imponerende, og bør oppleves. Junior symfoniorkesteret (om det heter det…)  varmer opp, kjører litt Manowar-låter, og avslutter med en norsk versjon av "Father", hvorpå de høster fortjent applaus. Og så, Manowar! Other band play- Manowar KILLS! Forventningene var som nevnt lave, jeg fryktet mye snakk, bass og tull, og lite fokus på hva de egentlig gjør best. Og så kommer dette. Dette toget av et heavy metal band. Fy fabian! Dette er jo grunnen til at jeg liker heavy metal! Trommis i silhuett bak der, soloer i spotlight, allsang, kraft, brødre, metal, ALT! Jeg er tilbake på 80-tallet, og alle rundt meg gliser og synger som gale mens de bøtter ned på halvliter etter halvliter.

Manowar_arkiv_16.jpg

Bandet er i storform. STORFORM. Ene klassikeren etterfølger den andre, svetten renner og folk jubler. Allsang på så og si hver låt, fantastisk lyd av eminente lydteknikere, og fantastisk kul og svær skjerm i bakgrunnen, med de sedvanlige vikingene og sverdene, i klassisk Manowar stil. Og som Eric Adams synger da! Han synger faktisk nesten som den metal-guden han selv mener han er, helt konge! Vi tumler lettere øre ut i natten, konserten kunne gjerne fortsatt et par timer til. Heldigvis er det Manowar-afterparty på checkpoint charlie, hvor de enda mer heldigvis har enda mer øl, og Manowar på anlegget. En fantastisk aften, og får du sjansen til å oppleve Manowar i nærmeste fremtid er det bare å slå til, de er nemlig i toppform! Hail and kill!