VREID – Ein nyttårsprat med Steingrim

VREID – Ein nyttårsprat med Steingrim

Jeg trodde det var 8 år siden sist ET og Vreid tok seg en prat sist, men fant etter hvert ut at en av våre skribenter hadde gjort et lite intervju med dem i 2009 da «Milorg» kom ut (Uhøyrt lang tid! Skjerpings! Jørns merknad her, til o..) Det er ikke alltid man får med seg alt som skjer. Men uansett er det på tide med en ny prat og en oppdatering fra Vreid gutta.

Hvordan er ståa i Vreid leiren for tiden?

Ståa er bra. Vi fullførte ein god Europaturnè i november, og har brukt desember til å planlegge for 2016 og sjølvsagt legge opp eit lag med ribbe og pinnekjøtt-spekk

Dere var ute på en turne nå rett før jul sammen med Keep of Kalessin og Vredehammer? Hvordan gikk turneen?

Den gikk veldig fint. Flotte konsertar, veldig god feedback, utruleg merch-salg (beste nokonsinne for oss), så vi er veldig godt fornøgde!  Må også nevne det gode reisefølget, dei tre banda blei godt sammensveisa – topp stemning (som ein kjent lydteknikar ville sagt)

Turneen bestod av 20 konserter. Først tre i Norge, deretter Europa og så tre til her hjemme. Var det noen stor forskjell på Norge og resten av Europa med tanke på hvordan dere blir tatt i mot?

Historisk sett har det ikkje vore veldig stor forskjell for oss, vi blir generelt godt motteke over alt! (tenk det..!), men på dei siste turnèane har vi merka eit oppsving på heimebane, og Norge viste seg igjen som ein veldig god arena for oss.

Hvilken konsert ble den mest minneverdige på turneen og hvor hadde dere det mest moro?

I Norge vil eg sei at særleg Bergen, Oslo og Trondheim var veldig bra. Ute "i låndi" var det plenty av konsertar som kan nevnast, men må eg velge ein var det nok Damnation Festivalen i Leeds som stakk seg ut, med påfølgande Jägermeister-fest.

Vreid_15.jpg

Vi må ta en liten prat om «Solverv» også. Skiva har høstet mange gode og glimrende kritikker rundt omkring og det virker som de aller fleste liker hva dere har levert. Hvordan vil dere selv beskrive «Solverv»?

Vi er veldig godt fornøgd med "Solverv", og det er vel ein floskel –  men vi meiner det er den beste Vreid-plata vi har gitt ut. Etter "Welcome Farewell" hadde vi eit lite opphold låtskrivings-messig, men vi føler at vi har staka ut ein "ny" kurs med denne plata.

Jeg hadde selv gleden av å spille skiva for Trondheim Metalfests deltagere den første helgen i oktober og også der var det mange godord å høre. Hva gjør slike kritikker som «Solverv» har fått med fire forholdsvis beskjedne gutter fra Sogndal? Blir det mye dansing på bordet?

Ja, vi har dansa på bordet i 3 mnd no – full fest! Det har vore såpass mykje dansing på bordet at vi slit med kollektiv hoftesvikt, truande lårhals-slitasje og plattfot. Vi vurderer om vi skal "melde oss på" Skal vi danse til høsten. Nei du – det er kjekt med god feedback, det set vi sjølvsagt pris på. Men vi er, som du seier, ganske beskjedne og jobbar vidare med vårt uansett. Med andre ord er vi ganske sta også-

Dere har sluppet to skiver til siden vårt forrige intervju. Hvordan vil du si progresjonen har vært siden «Milorg» (eller siden starten med «Kraft» for den saks skyld)?

Vi har jo alltid gjort det på vår måte, som vi vil og når vi vil. Med eige studio heilt sidan 2004, og uten å involvere for mange eksterne har vi kunne planlegge vår eigen tid. Sidan Milorg kom ut har vi brukt mykje tid på turnè, og vore så heldig å få besøkt både India og Japan, foruten dei "vanlege" turane i Norge, Europa og USA. Eg vil påstå at Vreid anno 2016 står seg godt, til tross for ein betydeleg auke i grå hårvekst.

Nytt år og nye muligheter, hva skal Vreid gjøre i 2016?

2016 blir eit år med konsertvirksomheit som det så fint heiter. Annonsering av når og kvar kjem om ikkje så lenge, men det kjem til å bli reist både langt og kort. Så er det ikkje umuleg at Jarle har ein idè eller to til neste plate allerede, så då kan det godt vere vi innleiar julebordsesongen 2016 med ein lite pre-prod – time will sjåvv!

 

https://www.facebook.com/vreidofficial