SHINING (NO) klare for Oslo (28/11)

SHINING (NO) klare for Oslo (28/11)

 

Oslo – Parkteatret
 

Lørdag 28. november 2015

 

SHINING (Nor)

 

PIL & BUE
(Support)

 

C.C. NOK 270,- + avgift

18 år leg plikt

 

De kritikerroste blackjazz-pionerene i Shining er i høst klare med nytt eksplosivt krafttak av en plate. 28. november avslutter de sin omfattende europaturné på Parkteatret.

Med multiinstrumentalist, vokalist og låtskriver Jørgen Munkeby i spissen, har Shining presset musikalske grenser og høstet en rekke priser. Ved å blande progressiv, teknisk metal med jazz og avant garde og tilsette nyskapende visuelle elementer, og gjennom energiske liveopptredener, har de gjort seg kjent som skaperne av sjangeren blackjazz.

Live er gjengen kjent for energi som en atombombe, kombinert med overlegne musikalske evner. Forvent intet mindre enn et angrep på sansene, og en ny forståelse av hva musikk kan være: Energi – svette – aggresjon – alt utført med musikalsk presisjon.

«International Blackjazz Society» ble sluppet 16. oktober til kjemperespons fra anmelderne:
«Det sitter som ei kule» – 5/6, Dagbladet
«En ellevill rytmeseksjon går til frontalangrep på ørene dine, omgitt av tunge gitarakkorder og en ljomende saksofon. Vi er tilbake i Shinings unike «blackjazz»-univers.» – 5/6, Aftenposten
«Musisering på et nivå som på én og samme tid er festlig, fascinerende og fryktinngytende å lytte til» – 5/6, Fædrelandsvennen
«Shining spiller som en flokk ville hyener og vi lar oss frydefullt trenge opp i et hjørne» – 5/6, Tønsbergs blad

shining.no
facebook.com/shiningnorway

Pil & Bue er en duo i storform, som høres ut som et helt band. De siste konsertene har fått seksere og femmere fra avisene. «Noe av det tøffeste» uttalte Avisa Nordland etter dere konsert på Trænfestivalen i sommer. Rana Blad trilla en sekser etter konserten på Vinterlysfestivalen i februar.

Bandet består av gitarist og vokalist Petter Carlsen og trommeslager Aleksander Kostopoulos. Debutplata «Push Start Button» kom i 2014. Singelen «You Win Again» er med i filmen «Død Snø 2 (Red vs Dead)». Våren 2016 kommer oppfølgeren. Bandet har allerede rukket å turnere en god del, både inn -og utland. Dette er rock, med elementer av metal, prog og pop. Men det er først og fremst energi.

facebook.com/pilogbueband