CATTLE DECAPITATION – The Anthropocene Extinction

CATTLE DECAPITATION – The Anthropocene Extinction

Dette albumet har alt du kan ønske deg av et metal album. Harde partier, tyngre partier, enda kjappere partier, blast beats, tempovekslinger fra helvete, mange gode vokalvarianter, mange gode låter, bare gode låter egentlig, groove, ondskap, råskap, overraskelser, melodiøse partier og refreng, gitarsoloer, plenty tøffe riff, en diger feit rød tråd, knall produksjon osv. osv.

Nyvinningen den smånasale litt messende og melodiøse halvrene vokalen som skyter inn her og der er selve essensen i musikken til Cattle Decapitation på «The Anthropocene Extinction». Dette er en helt ny side ved musikken til bandet, og dette er med på å løfte Cattle Decapitation til nye høyder de knapt kunne drømt om. I tillegg er den onde black metal lignende skrikevokalen blitt enda ondere (og bedre) og variasjonen generelt på vokalsiden er meget god. Dette er ei skive bandets vokalist Travis Ryan kan være skikkelig stolt av.

Teknisk har musikken til bandet endret seg noe. De virker mer voksne i sine valg og det er kun sporadiske innslag av grindcore igjen, polert sådan. Det er tydelig at det er et band som har «satt seg» som har vært i studio. Alt passer sammen og det hele kan best sammenlignes med ei skikkelig god bok du ikke klarer å legge fra deg før du har lest den ferdig.

Temposkiftene blir kastet over deg i alle låtene og den tidligere nevnte nye vokalvarianten til Travis Ryan er selve bindemiddelet med stor B.

Skiva har 12 låter og det er 12 knallgode og varierte låter. Dette blir du ikke lei av med det første. Anbefales på det sterkeste. Dette er ev veldig god kandidat til årets album 2015.

https://www.facebook.com/cattledecapitation

http://www.metalblade.com