ALICE COOPER til TONS OF ROCK 2016

ALICE COOPER til TONS OF ROCK 2016

ALICE COOPER BLANT ÅTTE NYE NAVN TIL TONS OF ROCK 2016!

Med navn som Black Sabbath, Sixx: A.M. og Behemoth allerede på plakaten har billettsalget til Tons of Rock 2016 slått alle rekorder, og det vil ikke bli noe mindre rift om billettene når vi nå annonserer et nytt knallbra felt til Fredriksten Festning. I tillegg til Alice Cooper, kongen av sjokkrock, kan vi blant annet friste med August Burns Red, Blues Pills og Les Punx til sommerens største rock og metalfest.

AliceCooper_15.jpeg
(Photo: Ross Halfin)
 

TONNEVIS AV ROCKELEGENDER!

Til sammen har de nesten 200 år på toppen av rockens tinder. Når sommeren ankommer er Fredriksten Festning møteplassen for noen av de største ikonene siden hardrocken så dagens lys for snart 50 år siden. Med Alice Cooper med på laget, får Black Sabbath-bestefedrene Ozzy Osbourne og Tony Iommi, og ikke minst en av rockens største bad boys Nikki Sixx fra Mötley Crüe, som stiller med sitt band Sixx:A.M. selskap fra øverste hylle. 

Vi vil påstå at om du finner en spilleliste som skal summere hardrocken, og den ikke inneholder alle disse karene, er det en ufullstendig liste. Iommi og Osbourne grunnla egenhendig heavy metal på 70-tallet, mens Vincent Furnier, også kjent som Alice Cooper, sprengte grenser med sminke, damenavn og sjokkerende konsertopplevelser, noe Nikki Sixx og Mötley Crüe senere slo sammen når hardrock og heavy metal for alvor erobret verden på 80-tallet. Med låter som School’s Out, I’m Eighteen, No More Mr. Nice Guy og Elected har Cooper risset sitt navn inn i rockehistorien for ettertiden, og nå legges han til listen over store navn som skal gjeste sommerens Tons of Rock. Og hvis du tror at dette blir en gubbefest, må du tro om igjen: Tons of Rock annonserer nemlig i samme slengen et helt kobbel av up and coming navn, med metalcorepoppisene August Burns Red i spissen.

Alice Cooper har i en mannsalder markert seg som noe av det råeste innen rocken, og har gått opp sporene for alle artister som har ønsket å blande skrekk, rock og råskap i historien. Med sitt berømte sceneshow bestående av alt fra slanger til halshugging, er det neppe noen som ikke har latt seg merke av Alice Cooper. Når i tillegg låtmaterialet består av legendariske hits som School’s Out, Poison. I’m Eighteen og Elected, er det liten tvil om at det ligger til rette for nok en fantastisk stund på Tons of Rock.  

August Burns Red er en av de aller sterkeste stjernene på metalcorehimmelen, og fanskaren er økende i eksplosivt tempo. Amerikanerene er ute med sitt sjuende album nå, og det kritikerroste "Found in Far Away Places" kommer til å gi kvintetten sitt endelige gjennombrudd. I juni kommer de til å blåse publikum av banen når de kommer til Tons of Rock!

Blues Pills kan sies å være en del av den stadig økende retrobølgen som sverger til 70-talls rock når låter skal lages, men med et langt mer bluesa og rått preg enn mange av sine medsammensvorne, er den internasjonale kvartetten langt på vei et ennå mer spennende og brilliant band enn beskrivelsen tilsier. Med den karismatiske Elin Larson i spissen, og ikke minst det som kanskje er den oppvoksende generasjons aller mest spennende gitarist, Dorian Sorriaux, på scenen, blir Blues PIlls en tidløs groove dere aldri har sett maken til!

Insomnium fra Finland er et kjent navn for dere som liker melodisk death metal. De dype skoger og tusen sjøer har tilsynelatende ingen grenser for hvor mange knallband de klarer å produsere, og om det er noe i brennevinet eller lufta skal ikke vi mene noe om, men ingen kommer til å sovne når Insomnium står på scenen på Fredriksten Festning!

Havok er et av mange band som dukket opp i den nye bølgen av thrash metal i det nye millenniumet, og med teknikk, aggressivitet og bredt nedslagsfelt har mange trykket Denver-bandet til sitt bryst. I motsetning til mange i samme bevegelsen, har Havok fortsatt å levere både på og av scenen, og med tre album i katalogen kommer nå turen til å besøke Tons of Rock.

Krakow er et ukjent navn for massene, men for de som har holdt øynene oppe for undergrunnen, og særlig den tyngste delen av den, er det ingen overraskelse at Bergenstrollet nå har begynt å vise sitt hode også i dagslys. Med et ry som et av metalnorges ypperste liveband kommer de til å riste grunnvollene på festningen i juni!

Steak Number Eight kommer fra Belgia, og er noe så sjeldent for oss som et belgisk sludgeband. Men det er ikke nødvendigvis negativt. Steak Number Eight er en blanding av tyngre enn tyngst og tekniske herligheter som gjør at det kommer til å vugges og digges når vi nyter en duggfrisk en til bandet.

Les Punx er gladpunk med ikke så rent lite pop, eller vice versa om du vil. Vi spår Les Punx til å bli en av sommerens og 2016s store vinnere på norske scener, og da skal du huske hvem som sa det først. For er det noe vi er stolte av, så er det å løfte fram våre egne norske band, og Les Punx er et av disse som du kommer til å høre mye om i framtida. 

TonsOfRock_Bands_16.jpeg

 

Billettlink: http://www.billettservice.no

www.tonsofrock.no
www.facebook.com/tonsofrockfestival
www.twitter.com/tonsofrock
www.instagram.com/tonsofrock