High on Fire til Hulen onsdag 22. oktober

High on Fire til Hulen onsdag 22. oktober

Matt Pike er noe av en legende i metal-kretser. Som gitarist i sagnomsuste Sleep, var han med på å legge ned hjørnesteinene for det som skulle bli en kreativ gullalder for den amerikanske stoner/doom-scenen utover 90-tallet. En scene som var sterkt toneangivende når band som Mastodon, Kylesa og Baroness plukket opp instrumentene sine noen år seinere.

Da Sleep ble midlertidig oppløst i 1998, hanket Pike inn Des Kensel og George Rice og dannet High On Fire. Etter noen runder i undergrunnen, ble bandet signert til prestisjetunge Relapse Records, som også sto bak det store gjennombruddet "Blessed Black Wings" fra 2005. En plate som dro veksler på alt fra seig stoner rock, til buldrende Motörhead-rock ‘n’ roll og klassisk heavy metal. Med på laget hadde de tidligere Melvins-bassist Joe Preston og albumet ble produsert av ingen ringere enn Steve Albini, som blant annet har vært involvert med artister som Nirvana og The Stooges.

Siden den gang har bandet gitt ut ytterligere tre plater, "Death is the Communion", "Snakes for the Divine" og "De Vermin Mysteriis". Før de denne uken (16.06) slipper Luminiferous!

Bill. kr. 330,- + bill.avg.
Billetter: https://hulen.ticketco.no/high_on_fire__support_monolithic
Dørene åpner kl. 20.00.

Av Jon Petter Kaalaas