BACKSTREET GIRLS – Aalesund – Terminalen

BACKSTREET GIRLS – Aalesund – Terminalen

De gamle traverne fra Oslo har fortsatt puls i skrotten og har tatt turen opp til Ålesund denne fredagen. Deres siste skive <Death before compromise> viser at gutta i høyeste grad fortsatt har det i seg. Hva gjelder live opptredner så har de et veldig godt rykte på seg så jeg gleder meg til å oppleve de.

Et sikkert tegn på at noe nærmer seg er når drinkene blir fordelt rundt på scenen mens god gammel hardrock suser over anlegget. Et lite anstrengt og uforpliktende treff på WC rett før kan Martin H-Son (trommer) bekrefte at de er klare for kvelden. Annonsert konsertstart ble dratt en time over mest sannsynlig for å vente inn flere folk. Noe som viste seg å være lurt da 2100 kan bli litt i det tidligste laget for fansen til BSG. Av de oppmøtte ser man lett at det er folk som har fulgt med bandet i mange år. Andelen med voksne folk er klart størst. Men når et band har holdt det gående siden midten av -80 tallet så faller det naturlig.

På sitt karakteristiske vis setter de i gang med Going Down og folket trekker helt fram. Man rekker ikke å trekke pusten før Walkin Downtown slås i gang. Litt problemer med lyden på bass de to første låtene før det fikses, men ellers er det god lyd. Hans Petter, eller bare Petter om han vil, er mye i fokus på scenenn naturlig nok. En ekte god gammel rocker som er meget dyktig på sin gitar og en skikkelig showman på rockescenen som  Norge ikke har mange av. Drinkene går ned på høykant uten svelg og siggen tennes før gitarsoloene kommer. Litt av opplegget er at Hr. Baarli skal få boltre seg. Og det gjør ingenting når det er av denne underholdningsverdien og kvaliteten. Det er en god atmosfære i lokalet og kommunikasjonen mellom band og publikum er god.

Av andre låter som de fyrer av er blant annet Boogie My Life, Rattlesnake, Devolicious Boys, Golden Rose, BSG Boogie og avslutningsvis Hey Ho Let`s Quo. Opplevelsen av denne konserten er veldig god. Rock n` Roll av det deilige slaget som sitter igjen et par dager i kroppen. Musikkscenen i Norge trenger BSG og  det er absolutt å anbefale og se live.