Seigmen til Bergenhus Festning lørdag 29. august

Seigmen til Bergenhus Festning lørdag 29. august

Seigmen innehar en totalt unik posisjon i norsk rock. For det første skapte de sitt helt særegne og mytiske univers gjennom Alex Møklebusts melankolske og intense vokal, de melodiøse og knugende gitarriffene og den suggererende rytmeseksjonen. Dette i en tid hvor rock og hardrock var i stor omveltning.

Den legendariske deLillos-coveren "Hjernen er alene" og plater som "Total" og "Metropolis" var for mange selve lydsporet av 90-tallet. Sistnevnte solgte imponerende 80.000 eksemplarer her hjemme.

Det andre var tønsbergkvintettens evne til å ta sin gåtefulle musikk til nye høyder i liveformatet. Gjengen ble på 90-tallet kjapt et konsertfenomen av de sjeldne her til lands. Med sine klart definerte estetikk og spektakulære lysshow, solgte de ut det ene lokalet større enn det andre.

Selv om Seigmen for første gang abdiserte i 1999, har etterspørselen og interessen for bandet aldri avtatt, noe som har resultert i sporadiske gjenforeninger de siste ti årene.

Nå er det dog mer godt i vente. Denne gangen har bandet en rykende fersk plate å slå i bordet med. "Enola" som slippes 13. april er bandets sjette studioalbum, og spiller på alle strengene Seigmen-fansen har lært seg å sette pris på. Singelen "Hva vi elsker" har allerede gått seg varm på radio.

Konsertene bandet har satt opp i forbindelse med slippet ble utsolgt på kort tid, Bergen inkludert. Det er derfor en glede å kunne melde at Seigmen kommer tilbake 29. august for å gjøre en spektakulær utendørskonsert på Bastionen ved Bergnhus Festning. Konserten blir den siste Seigmen gjør denne sommeren.

Forvent en finfin blanding av "Enola"-stoff og gammelt gull fra et band som fremdeles er tro mot seg selv og sine fans.

Praktisk konsertinformasjon: http://bergenlive.no/konsertinformasjon/sesongavslutning-pa-bergenhus-festning/
Billetter: http://www.billettservice.no/event/457577

Av Jon Petter Kaalaas