SARPENTRA – Supernova

SARPENTRA – Supernova

Russiske Sarpentra er på leting etter et plateselskap som vil gi ut debutalbumet sitt. Skiva er ferdig innspilt og vi i Eternal Terror har vært så heldige å få anmelde den her og nå.

Det opplyses i presseskrivet at dette er extreme metal for fans av Behemoth ,Melechesh og Nile. Det kan man vel si seg enig i. Mest Behemoth, vil jeg nok si. Nile er det mye mindre av og Melechesh enda mindre av. Litt Dimmu Borgir også, da det er en god del symfoniske black metal-ish ting her. Alt godt sammensatt og vel verdt å sjekke.

Videre meldes det at Sarpentra er mer en bare en gruppe mennesker som spiller musikken sammen. Det er en ide, en plan eller en symbiose av ånd, musikk og sinn, forsterket i en enkel organisme som skaper sin egen skjebne. Det er mange fine ord, men sannheten er at dette låter riktig så bra. Det er stor variasjon i låtene. Riffene er gode og temposkiftene mange. Lyden og produksjonen er glimrende, gjennomføringen av låtene utmerket og den lille røde tråden er der, riktignok ikke en sånn helt vanlig rød tråd. Det er en og annen velplassert knute på tråden som gjør dette til en lytteopplevelse av de mer sjeldne.

De fleste som er fan av et enkelt band har normalt litt problemer med å like band som låter noenlunde det samme som favorittbandet. Det er nesten litt sånn med meg og Sarpentra. De låter til tider veldig likt Behemoth. Jeg er Behemoth fan. Problem oppstått, skjønner du? Men de har så mye mer i musikken sin som gjør at jeg likevel liker den godt. Veldig godt. Akkurat i dag faktisk vel så godt som Behemoth. Går sikkert over til i morgen 😉

Denne skiva er fortsatt ikke tilgjengelig på verken Soundcloud, Spotify, Bandcamp eller noen av de andre digitale plattformene, men skulle du komme over den et eller annet sted, sjekk den ut og du vil kanskje forstå hvorfor den er så godt likt her i heimen.

Stream av tittelsporet «Supernova» er tilgjengelig på Eternal Terror ut denne uka. Sjekk den ut J

http://www.eternal-terror.com/articles/index.php?id=1538&type=A