INFERNO 2016 – første bandslipp

INFERNO 2016 – første bandslipp

FØRSTE ARTISTER KLARE FOR INFERNO METAL FESTIVAL 2016

Vi er stolte av å kunne presentere de fem første bandene for Inferno Metal Festival 2016 – som vil finne sted i Oslo, i påsken fra 23. til 26. mars 2016! Dette vil være 16. gang vår ikoniske festival blir holdt og som vanlig forventer vi besøkende og fans fra hele verden. Det første bandet vi presenterer er det legendariske norske black metal-bandet MAYHEM! Det blir også old school thrash metal med EXODUS, som besøker Inferno Metal Festival for første gang i sin over 35 års lange historie. Den blasfemiske svenske black metal- krigsmaskinen MARDUK vil få alle til å føle seg utrygge når de entrer scenen på Rockefeller. Mannen med den mektige stemmen, ICS VORTEX, vil gjøre sin første opptreden på Inferno Metal Festival med sitt soloprosjekt. Som vanlig vil vi presentere noe nytt fra undergrunnen. Denne gang får vi besøk fra det polske industrielle black metal-bandet THAW som kommer til Inferno Metal Festival for å vise seg verdig! Vi sees på Inferno Metal Festival i 2016!

 

Inferno_Mayhem_16.jpg
MAYHEM

Det er liten tvil om at Mayhem er et av de mest legendariske og kontroversielle bandene som kommer fra Norge. De er en av de mest innflytelsesrike ekstreme metal-band innen for sjangeren og er grunnen til at norsk black metal har erobret verden. Selv med sin beryktede fortid – bandet står fortsatt sterkt etter mer enn 30 år med kaos. Tross alt; musikken taler for seg selv. Med klassiske låter fra "Pure Fucking Armageddon", "Deathcrush" og "De Mysteriis Dom Sathanas" til nyere materiale fra "Grand Declaration of War" til "Esoteric Warfare", har bandet en stor backkatalog som det står respekt av. Noe vi kan få høre på Inferno Metal Festival 2016!

https://thetruemayhem.com

 

 

Inferno_Exodus_16.jpg
EXODUS

Om du er en ekte thrash metal-fan – da har du garantert hørt mye på Exodus. Amerikanske Exodus var en av de første bandene til å komme fra Bay Area thrash metal-scenen, og startet allerede opp i 1979. En av grunnleggerne var den kjente gitaristen Kirk Hammett, som sluttet i bandet for å begynne i Metallica etter et par demoer. Riff-mester Gary Holt er bandets eneste medlem som har vært med på alle album Exodus har utgitt. I dag spiller han også gitar i mektige Slayer. Tidlig på 80-tallet ble bandet kjent som "Kings of the Bay Area". I dag er de tilbake i god gammel form da vokalist Steve "Zetro" Souza har returnert til bandet. Mannen var vokalist på klassiskere som "Pleasures of Flesh" og "Fabulous Disaster". I fjor slapp bandet "Blood In Blood Out" og det er ingen tvil om at thrash metal-legendene er klare for å vise styrke på Inferno Metal Festival!

http://exodusattack.com

 

 

Inferno_Marduk_16.jpg
MARDUK

The most blasphemous band in the world! Marduk har levd opp til sitt rykte og fortsatt i dag, 25 år etter at bandet ble dannet, er de en krigsmaskin som knuser enhver religiøs figur som krysser deres vei. Bandet har en stor backkatalog som består av en rekke klassiske album. Og fremdeles forsetter Marduk og gi ut noen av de mest brutale og kjetterske black metal album som finnes. Marduk ga nylig ut mesterverket, "Frontschwein", som viser et band som er bedre enn noensinne. Deres konsert på Inferno Metal Festival 2016 vil være en knyttneve i ansiktet til gud og noe man ikke kan gå glipp av!

http://www.marduk.nu

 

 

Inferno_ICSVortex_16.jpg
ICS VORTEX

ICS Vortex er et navn de fleste som er fan av ekstrem metal bør være oppmerksomme på. Han er frontfigur i band som Borknagar, Arcturus og Lamented Souls og har tidligere spilt bassgitar i Dimmu Borgir. Mannen bak den fantastiske stemmen kaller seg ICS Vortex og dette er bandet som er hans lekeplass. Soloprosjektet til ICS Vortex slapp i 2011 deres debutalbum "Storm Seeker", og de har kun holdt noen få konserter. Endelig kan du se ICS VORTEX live på Inferno Metal Festival for aller første gang!

http://www.icsvortex.com

 

 

Inferno_Thaw_16.jpg
THAW

Thaw er et eksperimentell black metal-band fra Polen. Bandet har eksistert siden 2010, og har allerede gitt ut flere splits, demoer og album. Deres nyeste mesterverk er den atmosfæriske "Earth Ground" fra 2014. Thaw har opparbeidet seg et godt rykte for sine støyfylte og energiske konserter – noe du selv kan oppleve når de spiller på Inferno Metal Festival for aller første gang!

http://www.thawnoise.com

 

 

INFERNO METAL FESTIVAL 2016

Inferno Metal Festival er den eldste og mest ekstreme metal-festivalen i Norge, og en av de viktigste ekstreme metal-festivalene i verden. Vi er veldig stolte av å holde denne posisjonen, og vi vil fortsette med å fronte norsk metal og skaffe band fra hele verden til Norge. 2016 blir vår 16. utgaven av festivalen som stadig er under utvikling. 2015 var et av de beste årene i festivalens historie og har blitt anerkjent og hyllet av presse, publikum og artister. Inferno Metal Festival 2016 vil bli enda bedre!

 

BILLETTER

4-dags festivalpass (inkludert klubbkveld): 1800,- kr. (inkludert billettavgift) 3-dags festivalpass (uten klubbkveld) 1500,- Kr. (inkludert   billettavgift)

http://www.billettservice.no/event/inferno-metal-festival-2015-club-pass-tickets/445373  

Billetter tilgjengelig hos Billettservice (http://www.billettservice.no/). Telefon: +47 81533133

 

http://www.infernofestival.net

http://www.facebook.com/InfernoMetalFestival