MARUTA – Remain Dystopian

MARUTA – Remain Dystopian

Amerikanske Maruta vet jeg at jeg var så vidt innom for noen år siden, men ser i mine arkiver at skiva som ble utgitt i 2011, «Forward Into Regression», aldri ble anmeldt her i vår lille snille terrorverden. Litt rart egentlig, siden jeg har forelsket meg helt i bandets nye opus «Remain Dystopian». Men men, slikt skjer vel. Kan ikke annet enn å beklage til band og plateselskap.

Maruta ble dannet i 2005, ga ut sin første fullengder i 2008 og den andre i 2011. De ble oppløst like etterpå, men de fant tilbake til hverandre igjen allerede året etter, med akkurat samme lineup og har siden da jobbet med den nye skiva. Stilen gutta har ligger et sted mellom grindcore og brutal death metal og det er kontrollert kaotisk kaos, om det gir noen mening. Det er veldig ekstremt og på sitt mest ekstreme er Maruta mer ekstrem enn hva for eksempel ekstreme metal kongene Hate Eternal er. Innimellom er det tungt og seigt og andre ganger er det bare knallhardt. Det er som nevnt kaotisk og det er sinnsykt vanedannende. Låtene er varierte, det skjer mye hele tiden og det meste er veldig tøft og velspilt. Er du litt fan av kaotisk brutal death metal som plutselig blir til seig heavy metal og vips tilbake til det ekstreme igjen, da er dette ei skiva du ikke har råd til å gå glipp av.

Skiva inneholder 17 låter på til sammen kun 27 minutter, og da skjønner de fleste med en viss regnekunnskap innabords at dette handler om korte låter i beste grindcorestil. De fleste ligger på mellom ett minutt og ett og ett halvt minutt. Men, på grunn av at det skjer så sykt mye hele tiden og låtene er godt bundet sammen med en feit rød tråd, vil du ikke legge merke til at låtene er så korte. Skiva er faktisk så godt sammenbundet at du egentlig ikke vil legge merke til at den begynner på nytt igjen engang, vel og merke om du har den på repeat.

Jeg klarer ikke finne ene neste negativ ting å si om «Remain Dystopian» og derfor ender skiva opp på en sterk sekser. Anbefales på det absolutt sterkeste til alle som liker god og ekstrem death metal og/eller grindcore.

https://www.facebook.com/Marutagrindcore

http://www.relapse.com