NEGATIVE VIBE med label night på John Dee i Oslo (29/8)

NEGATIVE VIBE med label night på John Dee i Oslo (29/8)

Negative Vibe Records er et plateselskap stasjonert i Oslo. De involverte i selskapet består ildsjeler med lang fartstid i musikkmiljøet i Oslo by. NVR har fokus på norsk metal og hardcore, og ønsker å skape et godt og bærekraftig miljø for de mange talentfulle banda som finnes her til lands. Negative Vibe Records er et kollektiv av kreative sjeler som ønsker å samarbeide med andre kreative sjeler for å fremme og spre disse bandene ut til et bredere publikum som ikke bare finnes her hjemme, men også ute i den store verden. Sentralt er ønsket om å skape en arena der musikere, som i norsk sammenheng, driver med alternative sjangere og kan formidle sitt harde arbeid og intense engasjement for musikken.

 

Lørdag 29.august på John Dee i Oslo presenterer Negative Vibe Records fire band fra stallen og har også fått med seg en «special guest»-opptreden fra Attan.

Grinding Fortune:

Grinding Fortune er en trio fra Oslo. Med sin kombinasjon av ulike typer metall, hardcore, støy og eksperimentelle musikklandskap har de alt skaffet et solid navn for seg selv og er kjent for
kaotiske og intense konserter. I perioden 2010 til 2013, opererte Grinding som en gitar -og trommeduo og ga ut tre mini-album til gode kritikker fra norsk og internasjonal presse.
Etter en vellykket europaturné som support for deathmetal-legendene, Blood Red Throne, utvidet de bandet med bassist som sitt tredje medlem. Siden den gang har bandet spilt en håndfull lokale show og perfeksjonert lydbildet sitt. Et nytt album ventes i begynnelsen av 2016.

Blodspor:

Blodspor serverer hissig midt-i-trynet-hardcore med elementer fra blytung metall og punk. Siden bandets spede begynnelse i 2006 har Blodspor bevist sin posisjon som et bunnsolid liveband og har delt scene med bl.a. Napalm Death og Vomitory. I februar ga de ut «A Healthy Dose of Hatred» og er alt klare med en ny utgivelse i løpet av høsten 2015.
"Hva ville skjedd om Neurosis havnet på absinthfylla med Mastodon og Darkest Hour? – Kombinasjonen ville vært herlig nihilistisk og knusende brutalt, og det ville høres akkurat ut som Blodspor! Et nytt kapittel i norsk metal – Blodspor er bandet som brenner boken i stedet for å skrive den om. Fyttefaan, detta er rett og slett håndboken for hærverk!" – Tiger.no

Machete:

Siden starten i 2010, har Machete hadde et felles mål om å skape aggressiv og eksplosiv musikk. De har føttene godt plassert i hardcore og d-beat, men uten respekt for de regler som følger med slike sjangere. Machete kliner til med låter som er spekket med aggresjon, energi og god gammeldags bitterhet. Machete leverer hardcoreriff og høyoktantempo, toppet med en aggressiv vokal som skriker ut av sinne og smerte.

Causing the Exile:

Causing the Exile er unge, lovende og ikke minst fabelaktig brutale. Med et realt knyttneveslag mot sansesystemet har disse gutta alt lagt et solid grunnlag både live og på plate. Causing the Exile har beina godt plantet i death metal-sjangeren men med et eget og spennende uttrykk som virkelig gjør dette bandet til et å se opp for! Ekstremt, velspilt, mørkt og fett!

Attan:

Fra langt nord for polarsirkelen har Attan brakt med seg det kompromissløse og forfrosne mørket den nordlige vinteren er kjent for. Etter å ha brukt det siste tiåret på å sette sitt preg på den norske metal – og hardcorescenen gjennom band som Animal Alpha, Miksha og Like Rats From a Sinking Ship, har medlemmene nå funnet sammen under én regel; Ingen kompromisser! Med en line up bestående av trommer, bass, doble barritongitarer og et tohodet vokalangrep, er det duket for en sonisk opplevelse av aggressive dimensjoner.

 

Poster_NVR_Labelnight15.jpg