BLACKBERRY SMOKE – Smoke One

BLACKBERRY SMOKE – Smoke One

Smoke one!

"Holding all the roses" er Blackberry Smokes nye album og det skuffer ikke!

Lørdag holdt de konsert i Oslo foran ca 600 honky tonk rockende mennesker.

Gutta holder mellom 220-250 konserter i året og finner likevel tid til å komme med nytt materiale. "Holding all the Roses" er deres siste album som ikke skuffer på noe vis, litt annerledes enn "The Whipporwiller" er det dog, men bare på en annen måte som bare Blackberry Smoke kan gjøre det på.

Jeg spurte vokalist og låtskriver Charlei Starr om hvordan han finner tid til å lage nytt materiale:

«Når jeg får ideene spiller eller skriver jeg de inn der jeg er, med så mange konserter i året må det gjøres der jeg er. Men jeg trives best å gjøre det når jeg er hjemme».

Er det noe nytt album på vei?

«Ja, jeg holder på å skrive ned ideer til nye sanger. Kanskje senere i år» sier Starr.

Publikum på Rockefeller vet hva de får når de kommer i hopetall. Køen strekker seg rundt bygget og langt nedover.

Hvordan vil du beskrive den typiske Blackberry Smoke fansen?

«Vel, de er fra 18-80. Arbeiderklassen er vel en passende beskrivelse. Europeiske fans er topp, men vi ser at sanger som "Shaking hands with the Holy Ghost" for eksempel gir mye mer feedback her enn i USA, så dere er nok litt mer rocka enn resten»

 

d542224786465fd69d1091ba2b5918ba.jpg
(Photo: Kurt Vaagen)
 
 

Og det starter brått og tungt med "Six Ways to Sunday" og følelsen av å være hjemme i bakgården i sørstatene med en six-pack og blankt tøysevann i syltetøyglass kommer snikende innpå deg. Publikum elsker det, bandet smiler og ser ut som de storkoser seg på scenen.

3 sanger til foto og så er det ut å nyte kvelden sammen med skinnjakker og flanellskjorter, og følelsen av at du er i tjukkeste Oslo kunne ikke være mer feil.

Og det strømmer på med gode låter, "Pretty Little Lie", "Rock n Roll Again", "Santicfied". Publikum skåler, synger og suger til seg alt som strømmer ut av PA anlegget.

Kveldens høydare "Shakin Hands With The Holy Ghost" får rockefoten til å rykke ekstra hardt, men likevel er låter som "She`s Mine", "One Horse Town", "Aint got the Blues" og "Too High" som er mer country får stemingen til å holde seg godt oppunder taket. Publikum suger til seg de får servert med store smil om munnen.

Charlie, Brit, Brandon, Paul og Richard tar deg med på en reise i sørstatene, gjennom hardt, groovy og vaskeekte honkytonk bluesrock. Da de kommer på igjen for ekstranummer og fyrer løs sin cover versjon av "Fairies Wear Boots" med Black Sabbath, viser de hva som bor i disse hyggelige menneskene jeg har fått gleden av å møte i dag. Det er tungt, stødig og rett og slett steintøft fra A til Å.

 

ed82a2a3e12c696a096183915ae421e9.jpg
(Photo: Kurt Vaagen)
 
 

"Ain`t much left of me" avslutter kvelden på Rockefeller, og det er en avslutning som får mange av oss til å gå hjem med ett gledens smil. Det morsomme er at de kommer tilbake om ikke lenge. Jeg vet at jeg skal, om du er usikker på om du skal? Kom deg på konsert med Blackberry Smoke, du fortjener det!

 

Set List:

Six Way To Sunday

Let me help you

Testify

Pretty Little Lie

Fire in the Hole

Rock n Roll Again

Good One Coming Home

Sanctified

Scare the Devil

Sleeping Dogs

Shakin Hands with the Holy Ghost

Whippoorwill

She`s Mine

One Horse Town

Up in Smoke

Ain`t got the Blues

Holding all the Roses

Too High

Leave a Scar

Fairies Wear Boots ( black sabbath cover )

Ain`t much left of me