BARONESS og THE SWORD til PSTEREO 2015

BARONESS og THE SWORD til PSTEREO 2015

PSTEREO har booket to skikkelige godbiter av den tyngre typen og bookinggeneral Kim Aasli sier følgende om banda:

– Vi er veldig fornøyde med å kunne annonsere at kritikkeryndlingene Baroness og The Sword kommer til årets festival! Både Baroness og The Sword kommer til å være hyperaktuelle med nye album i perioden rundt Pstereo. Dette er to av metalens store fanebærere i øyeblikket, begge er skamrost av pressen og de er gjennstand for en stadig voksende fanskare. Sammen med tidligere annonserte Opeth (SE), Spidergawd, Wand og Døden utgjør dette en knallsterk «rockepakke» som vi tror mange vil sette pris på.

Baroness_15.jpg
BARONESS

 

Baroness kombinerer metallsjangerens pondus og aggresjon med rockens gitardrift og lekenhet, og resultatet er en kruttønne av fuzzriff, progressiv sludge og volum skrudd opp til 11. 

Georgia-kvartetten har med albumene «Red Album» (2007), «Blue Record» (2009) og sisteskiva «Yellow & Green» (2012) snart pløyd seg gjennom hele regnbuen, og det ryktes at bandet har vært godt i gang med skrivinga av sitt fjerde album i en stund allerede. Dersom de traver videre i samme retning som på de tidligere albumene, snakker vi fuzz i lange baner, perfeksjonerte solopartier, dundrende bass, eksplosive trommer og energisk brølevokal. 

Vokalist og gitarsit John Dyer Baizley er velrennomert for sin delikate, dog morbide art nouveau-albumkunst, som ei heller uteblir på Baroness’ utgivelser. Han har stått for utsmykkingen av platecover til artister som Kvelertak, Kylesa, Torche, Skeletonwitch og Darkes Hour, men på Pstereo er det Baroness som får full oppmerksomhet. 

Samtlige av bandets fullengdere har en score på nærmere 90 av 100 på nettstedet Metacritic, som sammenfatter alle publiserte plateanmeldelser og tar gjennomsnittet av bedømmelsene til presse over hele verden. Sisteskiva «Yellow & Green» gikk følgelig rett inn på Pitchforks liste over «Best New Music».  Anmelderen kunne si så mye at «these songs stick together well without a framework. Tracks play off each other, make echoes, and then go on. Each disc stands on its own as a powerful document; together, they genuinely earn the word «epic."» 

Og det er episk det kommer til å bli når vi får besøk av Savannah-bandet på Marinen i sommer!

 

Eternal Terror har publisert to intervjuer med BARONESS i hhv 2007 og 2012. Du kan lese disse her:

BARONESS – Music, art and literature in all of its many forms (2007) av Atle Hegge

BARONESS – Press punters and rain in the yellow and green (2012) av Knut Gigstad

TheSword_15.jpg
THE SWORD

Metalheltene i The Sword slipper nytt album i sommer, og starter like godt europaturneen sin på Pstereo i Trondheim. Stor stas! Bandet fra Austin, Texas er et heavy metal-band med stor H, og vet å rendyrke sjangerens tradisjoner. Tematikk som spinner rundt fantasy og science fiction kombineres med doom a la Black Sabbath, influens av seinere band som Sleep og hele retrorock-sulamitten imellom. 

Bandets første album «Age of Winters» ble beskrevet som «one fine, headbang-inducing beast of a debut record» av webzinen PopMatters, som ga albumet 7/10 på skalaen. Siden den gang har det gått slag i slag med platene «Gods of the Earth» (2008), «Warp Riders» (2010) og «Apocryphon» (2012), samt EPene «Freya», «The Sword/Witchcraft». Bandets siste album klatret helt opp til 17. plass på Billboard 200-lista.

The Sword legger ikke skjul på at det er klassiske metalveteraner som har påvirket lydbildet mest. Blant innflytelse fra band som Slayer, Metallica, Melvins, Pantera og ZZ Top har bandet evnet å stuke ut en egenart i en sjanger det er vanskelig å fornye, samtidig som forgjengernes metalhåndtverk er respektert. Kudos!

I november i fjor hintet bandet om en femte fullengder, og i mars i år startet de innspillingen. Albumet forventes medio August, og med Pstereo-billett i hånden får du første mulighet til å høre det nye låt-materialet presentert live. Hvor fett er ikke det?

 

 

PSTEREO FESTIVALEN

21.08.2015 – 22.08.2015

Sted:  Trondheim – Marinen
Aldersgrense:  Fri alder (Begrenset område)
Hjemmeside:  http://www.pstereo.no/

Billettinfo:

Billetter kjøper du her

Lineup:

FREDAG 21. AUG

Susanne Sundfør
YelaWolf [US]
Team Me
Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine [US]
Soak [IE]
Matoma
Døden
Formation [UK]
Hvitmalt Gjerde

**Flere artister kommer


LØRDAG 22. AUG

Band Of Horses [US]
Opeth [SE]
La Roux [UK]
Cymbals Eat Guitars [US]
Emilie Nicolas
Spidergawd
WAND [US]
Ida Jenshus
The Districts [US]
Ratking [US]
Aurora
Broen

**Flere artister kommer


 

Pstereo_tattoo.gif