STATUS: FATAL – Trondheim – Good Omens

STATUS: FATAL – Trondheim – Good Omens

En stille og rolig aften med to band, noen få bartendere og ikke mer enn maks ti betalende, det var stort sett det som var å se på Good Omens da Status: Fatal og Forræderi inviterte til konsert fredag 24. april. Veldig skuffende men til gjengjeld veldig god plass for oss få oppmøtte å stå på. Eller, vi klare nå å klenge oss sammen likevel.

Forræderi startet det stille ballet og ga blanke faan i at de omtrent var alene i lokalet. Full køl fra start til mål av et band som spiller en glad og pønka variant av grindcore. Først og fremst er det trommegeniet Tomas Järmyr som er drivkraften og kvaliteten i dette Trondheimsbandet. Han spiller skjorta av de fleste, uansett sjanger og kjønn og denne kvelden var inget unntak. I tillegg stilte han med tyggegummi og et smil som sjarmerte alt og alle.

Mye variert god grindcore fikk vi servert og det var null å si på spillegleden og innsatsen fra gutta. Forræderi må spille mer live. Jeg kommer garantert.

Etter en veldig kort pause og ikke noe tilsig av folk, startet Status: Fatal. De spiller god gammeldags norsk pønkrock med en liten twist av Dead Kennedys i en del av låtene sine. Det er primitivt, ekte, uten det helt store tempoet, men alltid med et lite smil på lur. En riktig så koselig konsert der de faktisk leverte ukas beste liveversjon av «Commandos», og det på ei uke da siste rest av Ramones var på besøk i byen. Slettes ikke verst det.

Med så lite folk til stede, ble dette mer en bandøving enn konsert. Jeg hadde i alle fall den følelsen både under og etter konsertene. Skal jeg kåre en vinner, må det bli Forræderi som stakk av med seieren denne kvelden. Taperne ble alle dere som ikke gadd å møte opp.