SØSTER SOL – Full gass

SØSTER SOL – Full gass

Den siste delfinalevinneren i Wacken Metal Battle Norge 2015 ble SØSTER SOL. De stakk av med seieren på Glassheim på Jevnaker. Vi har på lik linje med de øvrige delfinalevinnerne også tatt oss en liten prat med dem.

Hvordan opplevde dere delfinalen på Glassheim?

Det var en helt utrolig opplevelse, ikke bare at vi vant og kom videre, men alt fra scene, lys, lyd osv. Var utrolig kult. Vi lærer så mye av å spille på steder som Glassheim og ved å delta i konkuranser som Wacken Metal Battle.

Hadde dere trua på at dere skulle vinne?

Nei absolutt ikke, de andre bandene virket mer profesjonelle og så ut som hadde mer erfaring så vi ble litt "skremte" av det, men det endte jo godt.
 
Hvordan ble seieren feiret?

Med skrik og jubel! Vi ble utrolig glade og ikke minst sjokkerte så vi klarte ikke helt å innse hva som hadde skjedd. Vi feiret vel faktisk ikke noe stort senere bortsett fra enda mer intensiv øving frem mot finalen.
 
Hvordan vil dere beskrive Søster Sol?

Søster Sol er ett band som fokuserer enormt på liveperformance, stemningen og uttrykket skal være til stedet under hver konsert og vi lar ingenting stoppe oss fra å gi full gass hver eneste gang.

Hva er de største inspirasjonskildene til Søster Sol?

Lamb Of God tror vi må havne øverst her, vi spiller jo hovedsakelig groovmetal hvorav mye av inspirasjonen er hentet fra Lamb Of God, men det er så mange andre kilder som kommer frem i sangene våres også at det er vanskelig og si, men vi går for Lamb Of God.

SosterSol_15.jpg

Hvorfor navnet Søster Sol? Hvor kommer det fra?

Det var en ganske impulsiv og tilfeldig avgjørelse rett før en konsert, svært tidlig i vår karriere hvor vi ble nødt til å finne på ett navn som en konferansier kunne rope opp.

Debutplate skal spilles inn i sommerferien, har jeg hørt noen rykter om. Fortell om hvor, hvordan den blir, hva kan fansen forvente seg osv?

Det er riktig, vi har begynt planlegging av debutplata vår som vi har ventet lenge på å få spille inn og gitt ut. Vi ser på forskjellige muligheter til studioer, men vi tror at avgjørelsen kommer til å havne på Tuft Studio i Vestby. Den kommer til å ha ett snev av konsept i seg, men ikke slik man vanligvis ville ha sagt ett konseptalbum er, det kommer mer til å dreie seg om en følelse, hvor sangene blir knyttet sammen ved følelsene og uttrykket. Plata kommer også til å få frem de mange forskjellige sidene ved Søster Sol, alt fra vår hovedbase ved groovemetal til djent. Vi gleder oss masse!
 
Dette er ganske ferskt enda, men hvordan tror dere det blir i finalen i Oslo i morgen?

Vi har sagt til oss selv at vi ikke må bli skuffet dersom vi ikke kommer videre fra Oslo, vi er så enormt takknemlige og stolte av oss selv for at vi i det hele tatt ble valgt til å være med i konkurransen, selv om det hadde vært ubeskrivelig kult!
 
Har dere noen spesielle planer for å overbevise finalejuryen at Søster Sol er det beste bandet for Norge å sende til Wacken Metal Battle i Tyskland i sommer?

Vi vet at det kommer til å bli hardt, vanskelig, tungt og slitsomt, nettopp fordi vi skal gi ALT vi kan den dagen for å vise at vi kan skape show!

https://www.facebook.com/SoosterSol

https://www.facebook.com/events/1546740868911810/