PIGEON LAKE – Svett, slitsomt, småsvimmelt og bråkete

PIGEON LAKE – Svett, slitsomt, småsvimmelt og bråkete

PIGEON LAKE spiller denne uka fire konserter i nederste del av vårt langstrakte land. De tre første er sammen med TANTARA. De åpner onsdag på Sub Scene i hovedstaden, der også SØSTER SOL stiller på scenen. Deretter blir det under 18 gig på Hamar på torsdag før de voksne får sin dose dagen etter i samme by. Lørdagen forflytter PIGEON LAKE seg alene til Trondheim hvor de får selskap av ENDOGENIC og INGENIUM. Vi har tatt oss en prat med bandets vokalist og gitarist Christopher Schackt.

Historien om Pigeon Lake, hvordan startet den?

Folkehøgskoleprosjekt som løp løpsk, på sett og vis. Startet opp våren 2011, lagt på is sommeren 2011, brukte resten av 2011 på å finne medlemmer. Etter En håndfull konserter som trio første halvdel 2012, ble bandet sakte men sikkert satt i løpet av året. EP slipp slutten av 2012, etterfulgt av at vår endelig line-up ble satt i januar 2013. Bandet består av Børre-Bass … bass, Skjegget på lead gitar, verdens beste Dave Grohl-lookalike på trommer og Mr. Øl på vokal og rytmegitar (Anders, Magnus, Andreas og Chris).

Hvorfor navnet Pigeon Lake?

Random article funksjonen på Wikipedia har ansvaret for navnet, gitt. Dårlig fantasi leder til mindre normale metoder for å finne bandnavn. Vet ikke om det er det er et godt eller dårlig tegn at jeg ikke klarte å finne på noe annet/bedre.

PigeonLake_15_2.jpg
(© Roy Bjørge)
 

Hvordan vil du beskrive Pigeon Lake musikalsk for våre lesere?

En konstant drakamp mellom pop-klisjeer og litt for seige riff, med overdrevent mye dissonans og antall ledetoner. Stemmes selvsagt ned et par heltoner, fordi standard E-tuning er pinglete – og altfor lyst til at jeg klarer å synge i, dessverre. Liker å tro at vi høres ut som et sært og biologisk umulig kjærlighetsbarn fra Mastodon, Katatonia, Stonegard og Stone Sour.

Musikalske og ikke-musikalske inspirasjoner, hvor henter dere dem fra?

Alle fire medlemmer har klart forskjellige musikalske bakgrunner, så det hentes inspirasjon fra det aller meste. Alle i bandet hører på musikk av tilnærmet alle sjangere, og det gir et godt grunnlag. Vi henter nok mye ikke-musikalsk inspirasjon fra litt mer universelle faktorer, som dynamikk og stemning – elementer man finner igjen i det meste. 

Myten, legenden, Guden – Yanni – står også sterkt. Musikk blir ikke bedre komponert og utført.

Poster_PigeonLake_NorwayTour_15.jpg
 

Den kommende lille Norgesturneen må vi få noen ord om.

Magnus er barndomskompis med Tantara’s bassist Emil Sigstad Moen, og vi tre ramla inn på ideen om å spille konserter sammen. Magnus og Emil har spilt sammen i mange år i Gorecure, og siden vi tre bor sammen her i Oslo ble det på en måte en prosess som bare falt på plass av seg selv.

Konsertene blir å finne her:
– Onsdag 29. april; Sub Scene, Oslo | https://www.facebook.com/events/1558198677779627/
– Torsdag 30. april: Hamar Kulturhus, Hamar | https://www.facebook.com/events/947398101991636/
– Fredag 1. mai: Sebs Hotel, Hamar | https://www.facebook.com/events/1556440301269360/
– Lørdag 2. mai: Fru Lundgreen, Trondheim | https://www.facebook.com/events/752673521507571/

Turneen’s navn «Jeg skakke værra vrang, men…DET MÅ DA VÆRA LOV»-tour er hentet fra en Kollektivet-sketch, som utgjør en litt for stor der av vår interne humor. Det gjenspeiler vel også mengden gøy og moro vi har det på tur og på scena.

Tantara er med på alle konsertene bortsett fra den i Trondheim. Noen spesiell grunn til det? Liker de ikke bart?

Noen ganger går dessverre ikke logistikken opp for alle parter, dessverre. Føler meg rimelig sikker på at alle gutta i Tantara liker bart, og ikke står av for en vaskeekte «fæst med skinnjvæst» med mindre de ikke kan. Vi har vært heldige og fått med oss lokale helter i Endogenic og Ingenium til å lage partystemning og videreføre den nye folkeplagen Tinnitus, så dette blir fint.

Regner med at Tantara og Pigeon Lake lunter avgårde til Trondheim en gang ved senere anledning!

Hvordan er et liveshow med Pigeon Lake?

Svett, slitsomt, småsvimmelt og bråkete. Ofte litt rotete monitorlyd… litt mer usikker på hvordan det er for publikum! Vi har i det minste som mål å gi de oppmøte en opplevelse de husker i etterkant, som de får lyst til å dele med andre både underveis og i etterkant. Det spelles høgt, med MYE innlevelse og publikumsfrieri. Konsertene våre balanserer rimelig godt frem og tilbake mellom en pustepause til å klokke nedpå 1,5 pils til lengre partier med tilnærmet obligatorisk headbanging.

 

https://www.facebook.com/PigeonLakeMusic

https://www.facebook.com/TantaraThrash