KING PARROT – Dead Set

KING PARROT – Dead Set

Hvem skulle tro at denne godbiten av en skjult skatt skulle dukke opp i en e-mail fra det polske plateselskapet Agonia Records? Agonia er et selskap som er mest kjent for black metal, så denne hadde jeg ikke forventet derfra. Og hvorfor? Jo, det skal jeg si deg. Dette er absolutt ikke noe black metal. Nada. King Parrot er et band fra Melbourne, Australia som blander punk og grindcore med death metal, thrash, crossover og hardcore. Man hører spor av Ministry her og jaggu dukker det ikke opp et riff som er «tyvlånt» fra Vital Remains også.

Mye kjapt, en del tyngre saker, noen Fuck og Suck og heftige gitarsoloer. Ingen like låter, mye som skjer hele tiden, aldri kjedelig og alt dette i løpet av 35 minutter.

Vokalen til Matt Young eller Youngy, som han kaller seg her, er som en krysning av Billy Milano (S.O.D. & M.O.D.) og Paul Baloff (Exodus) med et kraftig ballegrep. Lys skrikende med trøkk. Jeg personlig slet litt med akkurat denne vokalen i begynnelsen, men etter hvert ble man vant til den og fant også ut at den passer bandet glimrende. Innimellom growler han og det gjør han også bra.

Dette er et album du bør sjekke ut. Mange vil nok slite med vokalen, i alle fall til og begynne med, men etter hvert vil du bli vant til den og da vokser skiva seg stor og fet.

https://www.facebook.com/kingparrotband

https://www.agoniarecords.com/