GATHERING DARKNESS / TYRANTS BLOOD – The Light Won’t Save You

GATHERING DARKNESS / TYRANTS BLOOD – The Light Won’t Save You

Her er en splitskive med spanske Gathering Darkness og kanadiske Tyrants Blood og her er stressfaktoren høy. Det ene bandet mer brutalt enn det andre og også mer kaotisk enn det andre. Førstnevnte band er nok mest brutal og sistnevnte mest kaotisk. Begge er til tider veldig slitsomme å høre på i lengden. En Ekornes Stressless kan vel være på sin plass her.

For å ta det første bandet, Gathering Darkness, først. Spansk. Dannet i 1998. Startet som doom metal band men endret stil til brutal death metal i 2004. Langt fra verdens mest produktive band. Uvisst av hvilken grunn. Med unntak fra vokalisten og den ene gitaristen, er det ingen av de øvrige som er involvert i andre band. Tipper på latskap eller trønderske aner.  Har tre demoer fra 2000 til 2004. Deretter kun en fullengder fra 2005 og en EP fra 2009. Spiller brutal litt teknisk death metal med temposkift. Det skjer mye i låtene deres hele tiden. Til og med en og annen overraskende gitarsolo. Jeg liker godt det jeg hører her og vil nok prøve å lokalisere bandets eneste fullengder, om det lar seg gjøre.

Kanadiske Tyrants Blood kan enklest beskrives som en kaotisk og mer stresset versjon av Cannibal Corpse. Veldig intens og veldig kaotisk death metal.

Bandet ble dannet i 2006. Er langt mer produktive enn Gathering Darkness. Har tre fullengdere, tre splitter (med denne) og en EP i tillegg til en samleskive.

Også her skjer det mye hele tiden. Tempoet varieres litt, mye god growl, tøffe kjappe riff, god tromming og en helvetes stor mengde stress. Vil nok sjekke ut katalogen til dette bandet også.

Hodet mitt blir fornøyd hver gang skiva er ferdig, for så kaotisk og slitsom er den. Men alle som vet hva repeat er, vet at så snart siste låt er ferdig, så starter første låt igjen. Oh the pain.

https://www.facebook.com/gatheringdarknessofficial

https://www.facebook.com/TYRANTSBLOOD