GOUGE – Hardt skal det være

GOUGE – Hardt skal det være

GOUGE er nok et kvalitetsband som er kommet ut av den sterkt voksende metalscenen på Kolbotn. Bandet består av Christoffer Bråthen og Herman Holen. Vi har tatt en prat med gutta om metalscenen på Kolbotn, debutskiva "Beyond Death", som nettopp er kommet ut og litt mer.

Mange mener at Kolbotn er blitt den nye metalhovedstaden i Norge. Hvordan er det blitt sånn og hvordan er egentlig metalmiljøet på Kolbotn?

Vet ikke helt, men Mayhem spilte inn Deathcrush der, så er kanskje sånn det starta. Vi er ikke gamle nok til å ha peiling på historikken, men vi vet det er tre generasjoner med metallband herfra (og forhåpentligvis more to come). Første generasjonen (Darkthrone etc) starta før vi ble født eller var små. Obliteration og Nekromantheon starta da vi gikk på barneskolen, og så begynte vi med metall senere. Det kom ganske naturlig, ettersom vi spilte i rockeband på samme fritidsklubb. Da de tok ett skritt lenger, prøvde vi å herme etter de. Alle disse banda ble ganske fort store, så det inspirerte  oss til å bare kjøre på og sånn var det sikkert i alle generasjonene.
Naturligvis blir det et miljø ut av det, når flere fra samme sted digger å gjøre samme ting. Når det er sagt, så er det mange personer som går igjen i flere band. Dermed er ikke miljøet på Kolbotn veldig stort, men heller sterkt. Nå venter vi bare på den neste generasjonen. Det begynner å bli litt for lenge siden vi har hørt om nye band fra Kolbotn, dessverre!

Uansett om dette stemmer eller ikke, kvalitet på bandene og utgivelsene som kommer fra disse bandene er av meget høy kvalitet. Man kan begynne å lure på hva dere spiser? Eller drikker? Eller whatever?

Det er veldig interessant! Det er nok en del små, ikke veldig fengende band som også er derfra, men de hører man ikke om. Like greit det. De få banda som gir ut bra skiver, gir ut veldig mange bra skiver. Mat og drikke har nok LITE å gjøre med det, men hva man hører på, og hvor mye forskjellig man hører på, har mer å si! Sånn metallmiljøet er nå, er interessen for all slags musikk veldig stor, ikke bare metall. Det må være en god ting. Ikke at alle sjangre kan blandes med metall, men om man klarer å ta inspirasjon fra forskjellige sjangre, kan det bli mer spennende og variert musikk.

 

Gouge_1_1.jpg

Når dere skriver låter og tester ut riff og sånt, holdes det internt i bandet eller blir det noe tipsing og hjelp/råd fra de andre i miljøet?

 

Selve låtskrivinga foregår innad i bandet på øving. Responsen venter vi med til det er spilt inn. Ikke at det går veldig inn på oss, men konstruktiv kritikk tar vi gjerne med oss til neste utgivelse. Spesielt når det gjelder lyd og cover osv. Tips og råd når det gjelder musikk generelt kommer heller gjennom at vi viser nye band til hverandre, og da er vi inne på inspirasjon igjen.

Inspirasjonskilder er jo noe de fleste snakker om og spør om, også jeg. Hvor henter det mest inspirasjon når dere skriver musikk til Gouge?

Repulsion, Autopsy, Death Breath, Dr. Shrinker og Funeral er de viktigste inspirasjonskildene for Gouge. Vi merker etter vi har spilt inn debutalbumet at punk-vibben er veldig til stede, og dette kommer kanskje av at Repulsion har en sånn attitude i musikken. Vi digger også punk band som Bad Brains, Puke og Black Flag, som også har den attituden. Kanskje de har hatt mer å si for Gouge enn vi har tenkt.

Hvilke(t) band har betydd mest for dere to personlig som inspirasjonskilde(r)?

I Gouge er Repulsion den absolutt største inspirasjonskilden. Repulsion er grunnen til at Gouge ble startet.
Når det gjelder oss personlig, går det i mye forskjellig. Når det skal nevnes et par band blir det slik
Chris: Pink Floyd
Herman: Deep Purple
Kun fargeband, feminin gjeng!

Debutskiva utgis av Hells Headbangers. Hvordan endte dere opp der?

Vi sendte inn fire låter vi hadde spilt inn, og de likte det og ga det ut. Det var EPen Doomed to Death. Den solgte bra og de var gira på å gi ut debutalbumet Beyond Death også. Det var ganske uventa at de skulle være med på det, så takk til dem som har troa på oss! De bryr seg tydeligvis mer om musikken, enn det å skulle tjene penger på det.

 

Gouge_BeyondDeath.jpg

Jeg holder på med min anmeldelse av «Beyond Death» og slik det ser ut i dag, ender dere opp med en sterk femmer herfra. Hvordan har den øvrige metalpressen mottatt skiva?

 

Jøss, takk! Det vi har fått med oss har for det meste vært over middels hvertfall! Det er koselig med slike tilbakemeldinger.

Kan vi få en liten gjennomgang av låtene? En kort beskrivelse av hver enkelt.

Haha, njaa, vi kan svare litt mer generelt! Som du kanskje har merket, går den samme stilen igjen på så og si alle låtene. De er korte, kjappe, og har få riff. Kjapphet og mid-tempo blandes ofte, ettersom vi har erfart at det gir en bra effekt. Vi prøver hvert fall og ikke ha noen riff som er "fillers", og håper at det merkes. Vi er ikke interessert i å være veldig tekniske, men heller at alt skal låte så hardt som mulig. Noen låter som stikker seg ut på skiva er Butcher Attack og tittelsporet. De har lengre treige partier enn låtene på resten av skiva.

Navnet Gouge, hvor stammer det fra?

Vi kom over noe som het "eye-gouging", som kan være å hamre en trefil inn i øyet til noen. Det er ganske brutalt, og selve ordet Gouge er også det. Det passer vel bra i et band som vil at alt skal låte så hardt som mulig!

https://www.facebook.com/GOUGE.NEKRO

http://hellsheadbangers.com/